Panorāma

Ieviešot eiro, īpaši uzraudzīs drošību

Panorāma

Cīnās par Latvijas pilsonību

Latviešu aktieri filmā "Kosmonauts"

Latviešu aktieri filmā «Kosmonauts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Filmas izrādīšanas vieta atgādina kaut ko no paša kinodarba stilistikas elementiem - mistisku kosmodromu - "Kino Pagalmā" Rīgas centrā Latvijas pirmizrādi piedzīvojusi fantastikas filma „Kosmonauts". Tas notika bez plašas publicitātes, lai gan daļa filmas uzņemta Latvijā, un mūsu valsts kopā ar Spāniju un Krieviju ir šī kinodarba producente. Filmā pazib arī latviešu aktieru sejas.

„Ir 1975. gads. Nespēdams atgriezties uz Zemes, pirmais krievu kosmonauts, kurš nosūtīts uz Mēnesi, ir pasludināts par pazudušu. Tomēr caur spokainiem radiosignāliem viņš apgalvo, ka ir atgriezies… un nav atradis nevienu dzīvu dvēseli uz Zemes. Viņa nereālā klātbūtne un balss no nekurienes filmas gaitā lēni iznīcina viņa tuvo cilvēku pasauli,” par filmu stāsta „Kino pagalma” pārstāvji.

Filma ir viens no lielākajiem veiksmīgi realizētiem kolektīvi finansētajiem projektiem. Sākotnēji iecerēta kā īsfilma, „Kosmonauts” izauga par pilnmetrāžas darbu, un pateicoties vairāk nekā 400 000 eiro ziedojumiem internetā, šis ir viens no veiksmīgākajiem kolektīvi finansētajiem projektiem vēsturē. Filmā piedalās vairāki latviešu aktieri - Gints Andžāns, Leonarda Ķestere-Kļaviņa, Ieva Puķe un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti