Kultūras ziņas

Izdota biogrāfija par Jāni Vasarieti

Kultūras ziņas

Deja kā spogulis, kurā ieraudzīt sevi

Foto spēles ar aktieriem Smiļģa muzejā

Foto spēles ar aktieriem Smiļģa muzejā Gunas Oškalnas izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Lai kādi vēji pūš, tie vienmēr pārpūš pāri," tā savā 60 gadu jubilejā smej fotogrāfe Guna Oškalna-Vējiņa, kuras lielā mīlestība - teātris - atspoguļojas fotoizstādē "Gunas sešdesmit foto spēles ar aktieriem", kas skatāma Eduarda Smiļģa Teātra muzejā.

"Dzīves mirklis un fotomirklis, vismaz mana dzīve ir pārvērtusies vienā fotomirklī, es ar to elpoju un dzīvoju. Laime ir katru dienu, laime ir, kad tu vēl esi, bet tam, kam pieder vējš, tas nekad nav nabags. Un, tā kā es arī esmu vējš, Vējiņa-Oškalna, tad man pieder vējš un es varu līdzi iet. Ja vajag, eju pa vējam, ja vajag, varu arī līdzi nostāties," saka Guna Oškalna-Vējiņa.

Kad bija jāizdomā šīs izstādes nosaukums, Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš esot teicis: "Tās būs tavas spēles!" Tā, lūk, fotogrāfe Guna Oškalna-Vējiņa spēlējotes atklāj savu teātra mīlestību.

"Teātra mīlestību man iemācījusi mana mammīte. Savulaik Nacionālajā drāmas teātrī un Dailes teātrī mums bija abonements, mamma mani vienmēr kā bērnu ņēma līdzi, visu mūžu gājām ar mammu un tēti. Ar savu ģimeni es turpinu šo mīlestību tālāk un strādāju ar saviem vismīļākajiem, viņi man daudz ko māca un dod," teic foto māksliniece.

Jautāta, kur ir tā robeža, kad fotoaparāts netiek izvilkts, Guna Oškalna-Vējiņa atklāj: "Diemžēl tāda nav. Varbūt tad, kad skaļi ziņo, izslēdziet, nebildējiet, tad es pie sevis klusu nosaku - nevaru apsolīt, un arī nesolu un neizpildu, vienmēr klusiņām bildēju."

Nākamnedēļ Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tiks atklāta vēl kāda izstāde - tā būs veltīta teātra leģendai Verai Singajevskai, kas tiek veidota no viņas dēla aktiera Gundara Āboliņa dāvinājuma muzeja krājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti