Kultūras ziņas

Starptautiskā Jāņa Baltvilka balva 2021

Kultūras ziņas

Brīvības gars un tautas mūzika Vīlandē

"Tā saucamā mīlestība" – viena vakara stāsts

FOTO: Pirmizrādi piedzīvojusi filma «Tā saucamā mīlestība. Sarkanais»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. jūlijā kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvoja Daniila Silova spēlfilma “Tā saucamā mīlestība. Sarkanais”. Tā ir daļa no režisora plānotās triloģijas, kas stāstīs par attiecību pieredzēm starp jauniešiem, pusmūža cilvēkiem un senioriem. Šis darbs ir režisora debija pilnmetrāžas kino.

Meklējot attiecības internetā, divi jauni cilvēki viens otru atrod kādā kafejnīcā. Katram no varoņiem ir sava izpratne par to, ko viņi saprot ar mīlestību, un šis darbs ir paša režisora vērojums par jaunu cilvēku attiecību niansēm.

Filmas režisors skaidro, ka vīriešu un sieviešu attiecības ir viņa iemīļotākais temats, viņš to ir pētījis visu savu dzīvi. Filmas stāstu veido Daniila Silova un scenārista personīgā pieredze.

Filmā piedalās Krievijas aktieri Andrejs Mironovs-Udalovs un Anna Glaube, kā arī Maksims Busels no Latvijas. Tas ir tā sauktais dialogu kino, un tie šajā darbā skan krievu valodā. Kā saka filmas veidotāji, tas vairos auditoriju arī ārpus Latvijas. “Sarkanais” ir tikai pirmā daļa no režisora iecerētās triloģijas par mīlestību. Divas pārējās daļas būs par pusmūža ļaudīm un senioriem. Kopā šīs daļas veidos vienotu pilnmetrāžas filmu. 

“Tas attiecību jautājums ir aktuāls visiem, visām paaudzēm. Mēs ļoti gribējām parādīt to atšķirību, kā dažāda vecuma cilvēki vispār reaģē uz iemīlēšanās procesiem,” stāsta producente Jūlija Kova.

Pirms pieciem gadiem Daniila Silova filma “Vienreizējā” tika nominēta “Lielā Kristapa” balvai kā labākā īsfilma. "Sarkanais" ir režisora debija pilnmetrāžas kino.

“Es ļoti gribu filmēt Rīgā, Latvijā, bet es arī gribu, lai mūsu kino iet tālāk, – ne tikai mūsu robežās, bet arī ārpus tām. Es domāju, ka mums ir viss, kas mums vajadzīgs šeit Latvijā, – mums ir lokācijas, mums ir cilvēki, profesionāļi – viss ir. Mums tikai vajag, lai mēs taisām daudz vairāk tieši vieglo, skatītāju pieprasīto kino,” pauž Daniils Silovs.

Pēc pirmizrādes 22. jūlijā kinoteātrī “Splendid Palace” slēgtam kinoļaužu lokam, filmu plānots izrādīt pasaules kinofestivālos, bet radošā komanda turpinās darbu pie atlikušajām divām triloģijas filmām, kuras cer pabeigt nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti