Kultūras ziņas

Korejiešu mūzikas ritmi Lielajā ģildē

Kultūras ziņas

Īsfilmu maratons "Short Riga 2016"

Festivāls Riga IFF piedāvā jaunu kino pieredzi

Festivāls Riga IFF piedāvā jaunu kino pieredzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Apgriezienus uzņēmis Rīgas Starptautiskais kino festivāls jeb Riga IFF, dodot mums iespēju noskatīties filmas no visas pasaules, kuras ārpus festivāla diez vai nonāktu līdz Rīgas kino ekrāniem. Īpašu pieredzi piedāvā retrospektīvā programma “In kino veritas” (Plīnija Vecākā slavenā teiciena “In vino veritas” pārfrāzējums), kurā iekļautās filmas eksperimentē ar stāsta daudzveidību, atsakoties no klasiskā naratīva un dramaturģijas.

""In kino veritas" ir tā niša, kur mēs atļaujamies būt visatklātākie. Un atļaujamies vismazāk domāt , cik ērtas būs šis filmas skatītājiem, mēs gribam viņu ievilkt tajā kino pasaulē, ko ikdienā neredzam," stāsta Riga IFF radošā direktore Sonora Broka.

Līdztekus pasaules kino klasiķiem kā Ingmars Bergmans vai avangarda ikonai multimāksliniecei Lorija Andersonei šajā programmā varam redzēt līdz šim Latvijā maz redzētus darbus.

“In kino veritas” skatē iespējams iepazīt arī neordināro, kino gardēžu aprindās labi zināmā kanādiešu režisora Gaja Madina daiļradi.

"Es nekad neesmu slēpis savu aizraušanos ar Madina filmām, tas ir autors, kurš patiešām parāda spēju būt brīvam no kaut kādiem aizspriedumiem, kādam kino ir jābūt stāstošā kino pasaulē, viņš provocē un atļaujas visādus mazos kino huligānismus… konkrētai radošai brīvībai," norāda kinorežisors Dāvis Sīmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti