Kultūras rondo

Koncerts “Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis”. Stāsta pianiste Agnese Egliņa

Kultūras rondo

Pieprasījums vairākkārt pārsniedz iespējas. VKKF padomes priekšsēdētājs Valts Ernštreits

Dokumentālā filma "Leiputrija" festivālā "2Annas". Stāsta režisore Laila Pakalniņa

Festivāls «2Annas» aicina uz tiešsaistes tikšanos ar režisori Lailu Pakalniņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” lekciju un sarunu ciklā “Zeme” kopā ar režisori Lailu Pakalniņu būs iespēja noskatīties viņas dokumentālo filmu “Leiputrija” (2004), kas 2005. gadā tika nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai kā gada labākā dokumentālā filma. Pirms seansa sarunā ar režisori varēs uzzināt vairāk par filmas uzņemšanu un varbūt arī noskaidrot, vai Latvijā pastāv ekoloģiskais kino, informē organizatori.

Tikšanās noritēs festivāla oficiālajā “Facebook” lapā “2Annas ISFF” ceturtdien, 25. februārī, pulksten 18.00.

Filma “Leiputrija” stāsta par vietām, par kurām cilvēki negrib zināt un labprāt izliekas, ka šādu vietu vienkārši nav – piemēram, izgāztuvi. Taču šajā šķietami nepievilcīgajā atkritumu tuksnesī mājo neskaitāmas dzīvas radības – kukaiņi, rāpuļi, putni un zīdītāji. Viņiem izgāztuve ir elitāra dzīvesvieta, kas saviem iemītniekiem piedāvā barību un siltumu visu cauru gadu.

Festivālam “2Annas” ar kinorežisori, scenāristi un žurnālisti Lailu Pakalniņu ir izveidojusies jau ilgstoša sadarbība. Kā atzīmē festivāla rīkotāji: “Viņa ir autore 30 filmām un ir viena no pasaulē apbalvotākajiem Latvijas kinorežisoriem – vienīgā, kuras filmas iekļautas konkursa skatēs A klases festivālu trijniekā – Kannās, Berlīnē, Venēcijā, arī Karlovi Varu, Lokarno un citos nozīmīgos festivālos.” 2016. gadā Pakalniņa saņēma galveno balvu festivāla “2Annas” Baltijas skatē par dokumentālo filmu “Rumba”, un viņas filma "Pirmais tilts" ir iekļauta šī gada festivāla Baltijas konkursa programmā. Režisore darbosies arī festivāla žūrijā, kur vērtēs starptautisko un vidējā garuma konkursu filmas.

Par Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” 2021. gada fokusa tēmu ir izvēlēta “Zeme”, un jau no janvāra to ievada lekciju un sarunu cikls, kas caur kino prizmu raugās uz aktuāliem ar mūsu planētu saistītiem jautājumiem. Lekciju ciklu atklāja kino zinātnieks Viktors Freibergs, ļaujot ieskatīties viena no visu laiku izcilākā fantasta Žila Verna piedzīvojumu romānu kino adaptāciju piemēros. Notikuma ierakstu iespējams noskatīties festivāla oficiālajā ''Youtube'' vietnē “2Annas ISFF”. Lekciju un sarunu cikla noslēdzošajā diskusijā “Konektivitāte”, kas norisināsies 25. martā, kopā ar Vides risinājumu institūtu tiks aplūkota mijiedarbība starp cilvēku, vidi un mākslu.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas”, kuru organizē filmu studija “Urga”, 2021. gadā norisināsies no 9. līdz 15. aprīlim un, organizatoru vārdiem, “ar inovatīvu, bet tajā pašā laikā viegli uztveramu un oriģinālu īsfilmu stāstu un diskusiju palīdzību” aicinās ielūkoties aktuālos jautājumos par planētu Zeme. Filmu programmās tiks pētīti dažādi utopiju un apokalipšu scenāriji. “Tāpat skatītāji tiks ievilināti maģiskos ceļojumos zem ūdens, gaisā un pazemē,” sola festivāla rīkotāji. Festivālā ieskanēsies arī idejas par ekoseksualitāti un ekofeminismu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti