Daira Āboliņa: Berlinālē notikušas abas mūsu filmu pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Berlīnes 63. Starptautiskajā kinofestivālā notikušas abu Latviju pārstāvošo filmu pirmizrādes, no Berlīnes ziņo kinokritiķe Daira Āboliņa.

"Ir notikušas abas mūsu filmu pirmizrādes. Jāņa Norda filma "Mammu, es tevi mīlu!" tika demonstrēta 10 - 14 gadus veciem skatītājiem. Filmai, tradicionāli konkrētajai programmai, pāri tekstam runāja vācu aktieri, taču pusaudži redzēto uztvēra ļoti labi - smējās īstajās vietās, kaut gan filma, jāuzsver, ir diezgan nopietna," raidījuma "100g kultūras" Facebook lapā raksta Daira Āboliņa.

"Seansā piedalījās arī pats režisors, aktrise Vita Vārpiņa un galvenās lomas atveidotājs Kristofers Konovalovs (trijotni varat aplūkot uz sarkanā paklāja, skatīt pievienoto saiti). Pēc filmas notika neliela pieņemšana, un producente Alise Ģelze apliecināja, ka par filmu ir liela interese no citiem pasaules festivāliem par iespējamo dalību tajos. Savukārt Ēvalda Lāča filmu skatījās tieši bērnu auditorija, kura ar rokām veidoto leļļu atdzīvošanos stāstā par "Ežiem lielpilsētā" arī esot uztvēruši ļoti labi. Kopumā mūsu kolēģu delegācija par Latvijas kino panākumiem Berlīnē ir ļoti apmierināta, ceram, ka tiem būs pozitīvas, tālākas sekas - varbūt pat balvu veidolā," stāsta Āboliņa.

Par Berlināli "100 gramos kultūras" - pirmdien, 18. februārī Latvijas Televīzijas 1. kanālā pulksten 19:30. Savukārt ceturtdien, 21. februārī Berlinālei veltīts "Kinotēkas" izlaidums arīdzan pulksten 19:30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti