Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Latvijas pārstāves Berlināles žūrijā

REPORTĀŽA: Ko Berlīnes kinofestivālā vērtē «paralēlās žūrijas»?

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls jaunos laureātus paziņos jau sestdienas vakarā. Taču festivālā līdzās galvenajam konkursam darbojas vairākas paralēlās žūrijas, katra ar savu fokusētu uzdevumu. Festivālā izrāda 290 jaunas filmas, kuras jāizvērtē.

Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI žūrijā strādā kinokritiķe, kuratore un kino pētniece Dārta Ceriņa, kura stāsta: "Faktiski septiņas dienas no vietas skatāmies "Encounters" programmas filmas. Fokuss ir atrast neordinārus kino stāstus vai jauninājumus no visas pasaules. Topogrāfija šai programmai ir ļoti daudzpusīga – sākot ar Singapūru un beidzot ar Brazīliju."

"Man šis ir pirmais Berlīnes kinofestivāls. Tas ir satraucoši, daudzveidīgi, ietver dokumentālo, spēles kino arī starpžanrus. Izskatās, kas šis ir būs labs kino gads," komentē FIPRESCI žūrijas pārstāvis kinokritiķis Nace Zavrls (Ungārija).

FIPRESCI žūrijā strādā arī kino žurnāliste Denīza Sertkola (Vācija, Turcija), kura par redzētajiem darbiem teic: "Šī ir mana 13. Berlināle, un ir aizraujoši strādāt kopā ar Dārtu un Naci šajā žūrijā. Ir daudzas interesantas filmas, kas runā par atmiņām, zaudējumiem, nāvi un atdzimšanu."

Latvijas jaunā producente Marta Romanova-Jēkabsone strādā Ekumēniskajā žūrijā, un viņai šajās dienās jānoskatās 30 filmas: "Pārsvarā filmas, kurās ir kāds ticības aspekts vai kādas dilemmas galvenajiem tēliem, cilvēciski jautājumi, izvēles." Marta Romanova-Jēkabsone ir strādājusi kā producente pie filmām "Bille" un "Mātes piens", bet Ekumēniskajā žūrijā kopā ar viņu strādā seši cilvēki no dažādām pasaules valstīm.

Festivālā paralēli galvenajām žūrijām darbojas gandrīz divdesmit paralēlās un neatkarīgās žūrijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti