Britu vasara LTV - «Smalkais stils», «Miranda», «Musketieri» un «Izsauciet vecmāti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) vasaras sezonā skatītājiem piedāvā izcilus britu seriālus - gan jaunus, gan jau zināmus. Vasaras garumā LTV1 izrādīs leģendāro seriālu "Smalkais stils", humora pērli "Miranda", kā arī seriālu "Musketieri" un "Izsauciet vecmāti" jaunāko sezonu sērijas.

No 29.jūnija darba dienu vakaros plkst. 19.20 LTV1 skatītājiem piedāvā uzņemt humora devu no leģendārā britu seriāla "Smalkais stils" galvenās varones, ar smalkām manierēm apveltītās Hiacintes Burkā, kura, spītējot radinieku nepieņemamajai uzvedībai un neizpratnes pilnajiem skatieniem, izmisīgi cenšas iekļauties augstākajā sabiedrībā. Iznesīgas lēdijas ikdienā iederas skaisti tērpi, porcelāna servīzes, vakariņas sveču gaismā un tikšanās ar svarīgiem cilvēkiem, bet ne visiem tas ir saprotams, un tieši tad arī sākas amizantie pārpratumi.

Jautrus ceturtdienu vakarus plkst. 22.10 nodrošinās arī godalgotais situāciju komēdijseriāls "Miranda", kura galvenā varone Miranda allaž iekļūst neveiklās situācijās, kam par iemeslu nereti ir viņas raženais augums. Viņa cenšas atrast savu vietu uz izskatu un mērķi orientēto nepacietīgo mūsdienu cilvēku sabiedrībā, jo ar savu 1,85 metrus garo augumu Miranda pat nevar ieraut galvu plecos un paslēpties aiz citiem. Taču šajā lielajā rumpī mājo bērnišķīga, dzirkstoša personība, kas pārāk skaļi smejas, bļaustās un izrunājas.

Vasaras periodā LTV piedāvā arī divas televīzijas pirmizrādes. No 9.jūlija ceturtdienu vakaros plkst. 21.20 LTV1 skatītāji varēs sekot līdzi jaunām cīņām, romantikai, noslēpumiem un intrigām populārā Lielbritānijas piedzīvojumu seriāla "Musketieri" jaunās sezonas sērijās. Četri drošsirdīgi jaunekļi ar zobeniem un spēcīgu morāli joprojām būs seriāla darbības centrā, taču pēc kardināla Rišeljē nāves viņiem nebūs laika uzelpot, jo aiz apvāršņa parādīsies daudz spēcīgāks ienaidnieks - no Spānijas cietuma izbēgušais grāfs Rošfors, kura pagātne ir tumšu noslēpumu un noziegumu tīta. Seriāla veidotāji sola, ka otrajā sezonā plašu popularitāti ieguvušie musketieri ne tikai iekulsies daudz bīstamākās afērās un episkākās cīņās, bet arī pārliecinās skatītājus, ka aiz varonīgās un skarbās ārienes slēpjas īstas mīlētāju sirdis.

Savukārt no 13.jūlija pirmdienās plkst. 21.10 LTV1 ēterā būs redzama jaunākā sezona daudzsēriju filmai "Izsauciet vecmāti", kas ieguvusi gan Britu Kinoakadēmijas balvu, gan citas godalgas. Seriāls veidots pēc Dženiferes Vortas memuāriem par vecmātes darbu nabadzīgā Londonas austrumu rajonā 1950.gados. Ceturtajā sezonā klostera namā ierodas jauna vecmāte Barbara. Seriāla darbība noris 60.gados, kad kļuvušas pieejamas jaunas zināšanas sieviešu ārstniecībā un aktualizējušies jautājumi par sieviešu un bērnu tiesībām. Taču vecmāšu dzīvē visbūtiskākais vēl arvien ir brīnumainais brīdis, kad pasaulē ienāk jauns bērniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti