Kultūras ziņas

Kristapa Ancāna "Lielās Atmiņas" Dubultu stacijā

Kultūras ziņas

"Meistara Vu un Meistara Lī satori"

Atklāts eksperimentālā kino festivāls "Process"

Atklāj eksperimentālā kino festivālu «Process»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No ceturtdienas, 22.marta, darbu sāk Starptautiskais eksperimentālā kino festivāls “Process”, kas Rīgā notiks jau otro reizi. Festivāls skatītājiem piedāvās neparastas, analogā formātā veidotas filmas, kā arī iespēju piedalīties kino performancēs, lekcijās un diskusijās par analogā un eksperimentālā kino aktualitātēm.  “Procesa” interesentu loks aizvien pieaug. 

“Šī gada nogrieznī ir daudz kas izmainījies. Mēs esam atvēruši “Baltic Analog Lab” biedrību un laboratoriju, kurā mēs regulāri rīkojam radošās darbnīcas un apmācām vietējo auditoriju strādāt ar analogu kinofilmu. Līdz ar to mūsu Baltijas programmā šogad ir jau arī vairāk latviešu filmu,” saka festivāla “Process” direktore Ieva Balode.  

Līdzās kino programmai, festivāls piedāvās  kino performances, kurās piedalīsies gan vietējie, gan ārvalstu kino mākslinieki. Festivālā ir trīs tematiskās programmas - “Pretošanās”, “Bailes” un “Iekšskats”.

“Šogad mēs cenšamies ar mūsu tematiskajām programmām kaut kādā ziņā iezīmēt un definēt, kas tad ir eksperimentālais kino un kādu vietu tas ieņem kino scēnā kā tādā,” norāda Balode.

““Pretošanās” programmā ir mazliet politiskas ievirzes filmas. Savukārt “Baiļu” programmā ir uz šausmu filmu žanru orientētas filmas, savukārt “Iekšskatā” ir introspektīvas, poētiskas filmas.”

Par eksperimentālo kino dēvē kino, kas iziet ārpus kinoteātra telpām un tiecas pārvarēt un mainīt tradicionālās kino skatīšanās paradumus. Starptautiskais eksperimentālā kino festivāls “Process” norisināsies Rīgā, “Kino Bize” telpās līdz pat svētdienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti