Animācijas filmas «Raķetēni» būs skatāmas ar surdotulkojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunajā sezonā Latvijas Televīzijā (LTV) top jauns projekts – animācijas filmu tulkošana arī zīmju valodā. Šīs filmiņas ir paredzēts ievietot interneta portālā ltv.lsm.lv vienlaikus ar to demonstrēšanu LTV1 ēterā. Jau no 7. septembra brīvdienu rītos pulksten 8.35 jauno animācijas seriālu “Raķetēni” varēs vērot gan LTV1, gan internetā, kur tas būs sagatavots bērniem ar dzirdes traucējumiem.

Jaunais animācijas seriāls „Raķetēni” ļaus iepazīt Kosmosa noslēpumus kopā ar žiperīgajiem un nebēdnīgajiem raķešu mazulīšiem - Kosmosa akadēmijas audzēkņiem. Bravūrīgi, zinātkāri, nedroši vai līdzjūtīgi – mazie, animētie kosmosa censoņi ir tikpat aktīvi un zinātkāri kā jebkuri bērni. Visi fakti, ko par Visuma izpēti apgūst jaunie Kosmosa akadēmijas audzēkņi, atbilst jaunākajiem zinātnes atklājumiem. Konsultanti no NASAs ir rūpīgi izvērtējuši katru seriāla epizodi, lai nodrošinātu precizitāti zinātnes un kosmosa tehnoloģiju atveidojumā. Seriāla gaitā būs redzami arī vairāki astronauti un zinātnieki, kuri dalīsies savā pieredzē un zināšanās.

Vairāk par filmu šeit!

Animācijas filmiņas adaptēšanu zīmju valodā LTV nodrošina surdotulki Elza Volonte un Ainārs Ostvalds, kuriem zīmju valoda ir “otrā dzimtā valoda”, jo viņu vecāki bija nedzirdīgi. Abi ikdienā strādā par zīmju valodas tulkiem un turpmāk palīdzēs aizraujošās LTV animācijas filmas piedzīvojumus baudīt arī nedzirdīgiem bērniem

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti