74. Venēcijas kinofestivāla starptautisko žūriju vadīs amerikāņu aktrise Anete Beninga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

74. Venēcijas kinofestivāla starptautisko žūriju vadīs amerikāņu aktrise Anete Beninga, liecina festivāla mājaslapā 5.jūlijā publiskotā informācija. Beningas vadītā žūrija pēc festivāla norises (30.augusts – 9.septembris) piešķirs "Zelta lauvu” labākajai filmai, kā arī citas oficiālas balvas. Aktrisi izraudzījās Venēcijas biennāles valde priekšsēdētāja Paolo Baratas (Paolo Baratta) vadībā pēc festivāla vadītāja Alberto Barberas ieteikuma.

"Bija laiks lauzt garo vīriešu kārtas prezidentu virkni un uzaicināt gudru, talantīgu un iedvesmojošu sievieti, kas varētu šo vietu ieņemt,” norāda Alberto Barbera. "Anetes Beningas karjeru raksturo vienmēr interesantas, bieži vien drosmīgas izvēles. Viņa ir izsmalcināta un ar labiem instinktiem apveltīta aktrise, kas ir spējīga savām lomām piešķirt siltumu, izpratni un dabīgu eleganci, padarot viņas filmas par brīnišķīgu un bagātinošu pieredzi.”

2016. gadā Venēcijas kinofestivāla žūriju vadīja angļu režisors Sems Mendess (Sam Mendes), meksikāņu režisors Alfonso Kuaron (Alfonso Cuarón) bija žūrijas vadītājs 2015.gadā, bet 2014. gadā - franču filmu komponists Aleksandrs Deplā (Alexandre Desplat) .

Festivāla pēdējā naktī Beningas vadītā žūrija, kas sastāvēs no deviņām starptautiskām kino un kultūras slavenībām (kuras vēl tiks paziņotas), piešķirs balvas pilnmetrāžas filmām sekojošajās kategorijās:

  • "Zelta lauva” par labāko filmu;
  • "Sudraba lauva” – žūrijas balva;
  • "Sudraba lauva” – labākajam režisoram;
  • "Volpi kauss” – labākajam aktierim;
  • "Volpi kauss” – labākajai aktrisei;
  • Balva par labāko scenāriju;
  • Īpašā žūrijas balva;
  • Aktiera Marčelo Mastrojani (Marcello Mastroianni) balva labākajam jaunajam aktierim vai aktrisei.

Anetes Beningas jaunākā filma ir Maikla Maiera (Michael Mayer) režisētā „Kaija” pēc Antona Čehova lugas motīviem. Beninga ir studējusi Sanfrancisko štata universitātē, kā arī Amerikas Teātra konservatorijā.

Anete Beninga ir piedalījusies tādās filmās kā „Bērniem viss kārtībā” („The Kids Are Alright”), „Amerikāņu skaistums” („American Beauty”) un „Būt Džūlijai” („Being Julia”), kā arī bijusi četras reizes nominēta „Oskaram” un divreiz ieguvusi „Zelta globusu”.

74. Venēcijas kinofestivāla nominācijas tiks paziņotas oficiālā preses konferencē Romā  27.jūlijā.

Jau ziņots, ka pērn festivāla galveno balvu - "Zelta lauvu" piešķīra Filipīnu kinematogrāfista Lava Diasa filmai "Sieviete, kas aizgāja".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti