VIDEO: Ieskats režisores Elizabetes Gricmanes topošajā debijas filmā «Vietām gaidāms stiprs lietus»

13. novembrī kinoteātri "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos režisores Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus", informē filmas pārstāvji. Tā stāsta par jaunas sievietes jūtu pasauli, kas ir tik spēcīga, ka spēj pārbīdīt sienas, kustināt mēbeles un izsaukt nebeidzamu lietu.

Galvenajās lomās – jauno aktieru tandēms Elīna Bojarkina un Matīss Budovskis. Viņiem pievienojas pieredzējušie aktieri Kristīne Neverauska, Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens un Pāvels Griškovs.

Filma stāsta par nesen iemīlējušos pāri – Sabīni un Reini, kas bauda laiku kopā, līdz abus neplānoti pārtrauc Sabīnes māte. Tikšanās izvēršas par traģikomiskām pusdienām, kurās neviens nepaēd un māte izmet meitu no mājām. Reinis, mīlas jūtu pārņemts, glābj jauno sievieti un neapdomīgi piedāvā kopīgi apmesties savas mirušās omītes dzīvoklī. No iemīlēšanās jaunā pāra dzīve ātri pāriet sadzīvē. Sabīnes vientulība viņu noved pie emocijām, kurās šķiet, ka dzīvoklis, Reinis un visi citi apstākļi viņu iesprosto, pat lietus. Dusmu mākta Sabīne cenšas Reini sāpināt un pārbaudīt, vai tiešām viņš ir gatavs kopīgām attiecībām.

""Vietām gaidāms stiprs lietus" būs mana pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, kuru veidoju pēc Latvijas Kultūras akadēmijas režijas kursa absolvēšanas. Šī filma ir mans pieteikums Latvijas kino režisoru saimē, un sevi vēlos pieteikt, runājot par to, kas man šķiet svarīgi, un tās ir cilvēku attiecības. Es redzu, kā cilvēki mums apkārt arvien vairāk atradinās no grūtībām, it īpaši grūtībām, kuras ir neredzamas un netaustāmas. Apņēmība ieraudzīt pašam sevi un spēt mainīties ir šī filmas tēma, kura risinās caur jaunas sievietes skatījumu uz pasauli, kurā viņas fantāzijas saduras ar partnera realitāti. Kaisle un mīlestība, kas jaunus cilvēkus saved kopā, agri vai vēlu noved līdz brīdim, kur jāizlemj – palikt bērnišķībās vai pieaugt un turpināt dzīvi, nekļūstot par situācijas upuriem," stāsta filmas režisore Elizabete Gricmane.

Režisore Elizabete Gricmane, scenārija autors Matīss Gricmanis, galvenais operators Mārtiņš Jansons, mākslinieks Kārlis Balodis, grima māksliniece Alīna Bļinkova, kostīmu māksliniece Ilze Kaša.

Filma tapusi studijā "Red Dot Media" ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Filmas izplatītājs "Baltic Content Media".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti