Šonedēļ kultūrā: «Ziedonis un Visums», Hercam Frankam – 95, koncerts Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kamēr līdz 22. janvāra pusnaktij noris svarīgais balvas "Kilograms kultūras" ziemas balsojums (aicinām balsot katru dienu), tās žūrijas locekle, LTV raidījuma "Ielas garumā” autore Lilita Eglīte šonedēļ iesaka kultūras notikumus.

1. Hercam Frankam – 95!

17. janvārī 95 gadi būtu kinorežisoram Hercam Frankam. Latvijas Nacionālais kino centrs portālā filmas.lv bez maksas piedāvā režisora nozīmīgāko filmu izlasi. Arī īsfilmu “Baltie zvani”, kurai Hercs Franks ir scenārija autors. Kinokritiķi “Baltos zvanus” ierindojuši starp 100 visu laiku labākajām pasaules īsfilmām, bet man tā ir viens no iedvesmas avotiem, veidojot raidījumu “Ielas garumā.”

2. Dzimtas stāsts trīs paaudzēs

Ineses Krūmiņas daļēji autobiogrāfisko romānu “Vilkme” nav viegli lasīt, tomēr vienas dzimtas trīs paaudžu likteņstāsts piesaista un ievelk notikumos, kas turklāt atklāti no dažādiem, bieži vien radikāli atšķirīgiem skatupunktiem. Reizē tas ir Čiekurkalna, Jelgavas un Latvijas stāsts – skarbs, traģisks, bet dzīves alku pilns. Jāpiebilst, ka Inese Krūmiņa ir 3x3 kustības Latvijā vadītāja.

3. Koncerts barikāžu piemiņai Rīgas Domā

Šonedēļ atceramies 1991. gada janvāra barikāžu laiku. Notikumus, ar kuriem emocionāli saistīts vai katrs 30+ vecuma Latvijas iedzīvotājs. 20. janvāra vakarā Latvijas Televīzijas 1. kanālā barikāžu aizstāvju atcerei veltīts koncertstāsts ”Mana uguns, kuries!” Rīgas Domā. Diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā skanēs Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ērika Ešenvalda, Pētera Vaska, Jāņa Lūsēna un Lūcijas Garūtas skaņdarbi.

4. "Ziedonis un Visums" beidzot LTV!

Sestdien, 23. janvārī, no pulksten 12.15 LTV 1. kanālā vairākas aizraujošas stundas “kādu soli virs zemes” sola "Teātris zip". Vispirms Ojārs Rubenis sarunāsies ar Jaunā Rīgas teātra galveno režisoru Alvi Hermani un aktieri Kasparu Znotiņu par izrādi “Ziedonis un Visums.” Pēc sarunas esam ielūgti izcilā JRT iestudējuma televīzijas pirmizrādē. Vēl nedēļu izrāde “Ziedonis un Visums” būs skatāma Replay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti