Kilograms kultūras, literatūras detektīvs teātrī un drosmīga mūzika. Iesaka Ieva Rozentāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Balvas "Kilograms kultūras” ceremonijas nedēļā (26. februārī!) likumsakarīgi, ka sabiedrisko mediju žūrijas priekšsēdētāja, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle iesaka skatīties balvas pasniegšanu, lai tiešraidē uzzinātu laureātus. Tomēr ne tikai, viņas piedāvājumā arī citi intriģējoši notikumi.   

Latvijas Mākslas akadēmija
Latvijas Mākslas akadēmija

Kilograms kultūras meklē kultūrvietas 

Pienācis laiks pasniegt sabiedrisko mediju balvu “Kilograms kultūras”!  

Ceremonija notiek jau astoto reizi, tomēr tikai pirmo reizi ieviesta jauna kategorija – ''Kultūrvieta".

Ļaudis no visas Latvijas iesūtīja un rakstīja par savām kultūras vietām, un rezultātā mums ir veseli pieci balvas nominanti – pa vienam no katra reģiona. Kurš iegūs ''kilogramu'', uzzināsiet otrdienas vakarā, vērojot un klausoties Latvijas Televīzijas 1. kanālu un Latvijas Radio 1. un 3. kanālus. Ceremonijā 26. februārī, protams, gaidāmi pārsteigumi!

"Atnāc mani vēl satikt" JRT. Agnese un Madara Rutkēvičas
"Atnāc mani vēl satikt" JRT. Agnese un Madara Rutkēvičas

Alvja Hermaņa jaunā izrāde

Jau labu laiku Hermanis atgriezies Latvijā. Pat balvas “Kilograms kultūras” finālistos iekļuvušas veselas divas viņa izrādes. Bet jau 1. martā Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē jauna pirmizrāde “Atnāc mani vēl satikt”. Režisors un dramaturģes Madara un Agnese Rutkēvičas kopdarbu paši nodēvējuši par  teātra detektīvu:

darbības vieta – Latvijas literatūras vēsture, bet stāsts izmeklē Latvijā pirms dažiem gadiem notikušas mistiskas, savstarpēji neatkarīgas pašnāvības,

pie kuras veikušajām sievietēm atrod nezināma autora dzejoli... Izrāde veltīta sievietēm – dzejniecēm, bet ēteriskās, tik līdzīgās māsas – dvīnes Rutkēvičas būs uz skatuves galvenajās lomās. 

Sarosieties bezbailīgie – festivāls "deciBels"!

Mūsdienu mūzikas festivāls ''deciBels'' liek sarosīties bezbailīgajiem klausītājiem. Īpašais notikums – Berlīnes skaļruņu orķestra akusmātiskā mūzika!

Skaļruņus kā mūzikas instrumentus nudien nav nācies dzirdēt bieži – kas tāds ir vienkārši jāpiedzīvo.

Festivāla autoru lokā līdzās jaunajiem latviešu komponistiem un daudzdzirdētajam minimālistam Terijam Railijam, skandināviem Janam Tīrsenam un Klāsam Torštensonam, arī eksotiskāki vārdi – argentīnietis Alehandro Vinjao un gruzīns Rezo Kiknadze. Programma šķiet biezāka nekā citkārt, ko vērts pētīt un izdarīt savas izvēles, bet festivāla noslēgumā kā agrāk mūs priecēs etnodžeza koncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti