Visa nedēļa kino zīmē. «Kilograms kultūras» žūrijas izlase

Šī ir nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nedēļa, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka kultūras kalendāros tuvākajās dienās svarīgākais tikai viens – kino, kino, kino.

Animācijas filma "Sirds likums"
Animācijas filma "Sirds likums"

Krāsu terapija

Tieši laikā, kad jau sāk likties, ka ziema un tumsa nekad nebeigsies, košu krāsu terapiju sola sagādāt latviešu animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunākā pilnmetrāžas animācijas filma "Sirds likums".

Tā būs īsta pasaka par kādu tālu karaļvalsti – ar Karali un Princesi, Svešinieku, Kaķi un Gaigalu. Filma tapusi sadarbībā ar mākslinieku Alekseju Naumovu un jau ieguvusi četras "Lielā Kristapa" nominācijas.

Pirmizrāde – 1. februārī, kinoteātros no 2. februāra.

Spēlfilma “Neredzamā cīņa”
Spēlfilma “Neredzamā cīņa”

Lielā skatīšanās

Reta iespēja – vienuviet un īstā maratonā iespēja noskatīties lielu daļu no "Lielajam Kristapam" nominētajām filmām. Turklāt uz lielā ekrāna un bez maksas, iepriekš pat nepiesakoties – atliek tikai laicīgi ierasties uz seansu, jo zālē vietas visiem var nepietikt.

Lielā skatīšanās notiks nedēļas otrajā pusē kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns".

Ceturtdien kinoteātrī "Splendid Palace" varēs noskatīties īsfilmu programmu, bet piektdien – studentu filmas. Savukārt sestdienu iesāks animācijas programma, bet "Splendid Palace" mazajā zālē visas dienas garumā izrādīs "Lielajam Kristapam" nominētās pilnmetrāžas spēlfilmas. Tikmēr kinoteātrī "K. Suns" sestdien varēs iepazīsties ar pilnmetrāžas dokumentālajām filmām.

Lielās skatīšanās programmu meklē šeit.

Īpašs piedāvājums sagatavots arī tiem skatītājiem, kas nevar apmeklēt Rīgas kinoteātrus – no 30. janvāra līdz 6. februārim vietnē Filmas.lv būs pieejama mūža balvas laureātes, filmu mākslinieces Ievas Romanovas retrospektīva un iepriekšējā gada apbalvoto filmu izlase.

Svētku kulminācija

Kino nedēļa noslēgsies ar "Lielā Kristapa" svinīgo ceremoniju svētdienas vakarā. Šoreiz tā notiks Dailes teātrī un to veidot uzticēts režisoram Matīsam Kažam, kurš sola multimediālu izrādi, kas atklās skatītājiem filmu veidošanas aizkulises.

Ceremonijai sekot varēs LSM un LTV1 uzreiz pēc "Panorāmas", bet jau no pulksten 20.30 LSM tiešraidē uz sarkanā paklāja kopā ar Dairu Āboliņu izvaicāsim balvas nominantus, žūriju un citus ceremonijas viesus.

Balsojam!

Pats labākais veids, kā atbalstīt latviešu kino, protams, ir to skatīties. Bet katru gadu savu atbalstu (vai vērtējumu, kritiku, mudinājumu, atzinību) aicinām paust arī "Lielā Kristapa" skatītāju balsojumā!

Šoreiz tajā piedalās pilnīgi visas filmas, kas saņēmušas kādu balvas nomināciju un līdz balsojuma sākumam tikušas publiski izrādītas. Kopā tas ir 31 kinodarbs – lasi par katru tiem, skaties reklāmrullīšus un balso katru dienu līdz piektdienas pusnaktij! Balsojuma uzvarētāju noskaidrosim svētdienas ceremonijā.

Izvēlies savu favorītu un balsojuma apakšā autorizējies ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti