Ziemassvētku dienā ar tūkstošiem sveču un lukturu izgaismos Nacionālo botānisko dārzu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī otrdien, 25.decembrī, līdz ar tumsas iestāšanos aizdegs vairāk nekā trīs tūkstošus sveču un piecsimt gaismas lukturīšu.

Ziemassvētku dienā pabūt pie dabas un baudīt Latvijas skaistumu sveču gaismā jau piekto gadu aicina noskaņu pasākums „Sveču mežs”. Iepriekšējos gados tas noticis pie Skaņākalna un Sietiņieža, bet šogad pārcēlies uz Nacionālo botānisko dārzu.

Pasākuma idejas autore ir Zane Rašmane ar ģimeni, kas to kā privātu iniciatīvu rīko jau piekto gadu.

Zane Rašmane: Par “Sveču mežu” botāniskajā dārz
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

„Sveces, kā katru gadu, mums būs ļoti daudz. Būs arī sveču laternas, botāniskā dārza teritorijā uzziedēs uguns ziedi, savukārt oranžērija, kas ir zaļa arī ziemas laikā, uzziedēs ziemeļblāzmas krāsās. Mēs aicinām apmeklētājus nākt arī ar saviem lukturīšiem,” pastāstīja Rašmane.

“Tie var būt arī pašu gatavoti, un tos pēc tam varēs gan atstāt dārzā, gan ņemt līdzi uz mājām, bet galvenais – nākt un radīt vairāk gaismas šajā tumšajā laikā. Aicinām cilvēkus ierasties no plkst.16, kad sāk krēslot. Iebraukšana Botāniskā dārza teritorijā notiks caur Miera ielas vārtiem, kas ir mazliet netipiski, jo parasti apmeklētāji automašīnas novieto caur Rīgas ielas vārtiem. Bet, lai netraucētu pasākuma norisei, šoreiz aicinām izmantot šo iebrauktuvi,” sacīja Rašmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti