VIDEO: Raimondu Paulu jubilejā sveic kādreizējie «neuzcītīgie» skolnieki Kulakovs un Marhilevičs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komponistu Raimondu Paulu 85. dzimšanas dienā bija ieradušies sveikt arī viņa kādreizējie skolnieki Uldis Marhilevičs (Marhils) un Juris Kulakovs. Trijotne dalījās atmiņu stāstos un vienojās kopīgā dziesmā.

Sagaidot tautā mīlētā komponista dzimšanas dienu, Latvijas Radio 2 no 9. līdz 12. janvārim skan Maestro mūzikas maratons – 85 stundas radiostacijas ēterā dzirdama tikai jubilāra mūzika un notiek  citas ar Paulu saistītas aktivitātes. Radiostacija noorganizēja arī pārsteigumu – īpašu tikšanos. Izrādās, ka roka un estrādes grandi Uldis Marhilevičs un Juris Kulakovs 1980. gados bijuši Paula studenti Latvijas Valsts konservatorijā.

Mēģinājumi gandrīz ik dienas un koncerti vismaz reizi nedēļā – tāda izskatās Raimonda Paula radošā dzīve neilgi pirms viņa 85. jubilejas. Kas viņu dzen? Vizuālu multimediālu stāstu par komponistu un LTV dokumentālo filmu "Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls" lasi un skaties šeit.

Paula jubilejas priekšvakarā Maestro tika uzaicināts uz Latvijas Radio 1. studiju, kurā viņu ar skanīgu sveicienu sagaidīja abi kādreizējie skolnieki.

Īpašajā tikšanās reizē mūziķiem bija iespēja, daloties atmiņās, atgriezties tajā laikā – atceroties, kā gājis.

Uldis Marhilevičs stāstīja: “Skolotājs mūs vienmēr gaidīja, sēdēdams pie klavierēm, un pirmās 40 minūtes pagāja normālā, abpusējā sarunā.

Fonā visu laiku bija mūzika, Maestro spēlēja. Mēs pirmo reizi dzīvē izdzirdējām, kā var interpretēt Bahu.”

Radiostacijai zināms, ka Marhils un Kulakovs nav bijuši tie cītīgākie studenti. Kulakovs atceras, ko Pauls viņam reiz teicis: “Visa Padomju Savienība prasās pie manis uz stundām, un šie abi āksti nemācās, nenāk, dzer!”

Pauls gan to komentēja, uzsverot: “Latvijas Radio 2 klausītāji zina, kas ir Kulakovs un Marhilevičs.

Atzīmēm nav nozīmes – par viņiem runā, tātad viņi savu ir panākuši.”

Noslēgumā visi sēdās pie instrumentiem, lai kā agrāk – kopā muzicētu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti