Šogad Mārupes «Saulrieta koncertus» papildinās brīvdabas kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

27. maijā trešo sezonu uzsāk “Saulrieta koncerti Mārupē”, un šogad pasākumu papildinās brīvdabas kino seansi, medijus informē organizatori.

Koncertus un kino seansus apmeklētāji varēs vērot, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī. Koncerti un seansi notiks divreiz nedēļā, trešdienu un piektdienu vakaros, visas vasaras garumā, aktīvās atpūtas parkā “JIP Mārupīte”.

Atpūtas parka teritorijā iespējams uzņemt līdz 350 transportlīdzekļiem. Skaņas apraide tiks nodrošināta FM megahercu frekvencē, bet kinofilma un koncerts tiks projicēts uz Latvijā lielākā brīvdabas ekrāna, sola organizatori.

Sezonas atklāšanas pasākumā uz skatuves kāps pašmāju džeza un fanka grupa “Very Cool People”, savukārt pēc koncerta būs skatāma režisores Alises Zariņas debijas filma “Blakus”.

Sezonas otrajā pasākumā, 29. maijā, uzstāsies grupa “Gapoljēri”, bet uz lielā ekrāna paredzēts projicēt ASV komēdiju ar Deniju DeVito “Cīsiņsuns”.

“Saulrieta koncerti un drive-in nav tikai kino – tā ir aizbēgšana no satiksmes un trokšņiem, cilvēki var baudīt atmosfēru, saulrietu, dzīvo mūziku, īpaši izvēlētu filmu, protams, neizpalikt arī bez pārsteigumiem. Saulrieta koncerti un drive-in kino ir kā viena vakara mini-festivāls,” stāsta “Saulrieta koncertu” rīkotāji.

Pasākuma organizatori atgādina, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, iebraukt teritorijā atļauts vieglajā transportlīdzeklī, kurā atrodas pārstāvji no vienas mājsaimniecības. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs aizliegts pamest transportlīdzekli. Kājāmgājējiem, velosipēdistiem un motociklistiem pasākumā dalība ir liegta.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti