Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Slovēnijā virs upes uzstādīts pasaulē lielākais batuts

Cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!"

Sīra rats, gaisa akrobātika un žonglēšana – izziņo cirka un ielu mākslas festivāla «Re Rīga!» programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls “Re Rīga!” norisināsies trīs dienas no 23. līdz 25. augustam Zeļļu ielas 25 dārzā. Šī gada festivāls ir viens no Rīgas vasaras kultūras programmas notikumiem, kas veltīts Baltijas mākslinieku daiļradei un jaunradei. Parālēli izrādēm darbosies izglītības programma bērniem “Rotaļlaukums”, kas noris sadarbībā ar Rīgas cirka skolu, informēja rīkotāji.

Festivālu atklās divi “Baltic Circus on the road” programmas dalībnieki, kas novērtēti ar perspektīvākajām izrādēm Baltijas laikmetīgā cirka mākslā vietējā un Eiropas mērogā un piedalījušies radošā darba rezidencēs, tajās pilnveidojot savas izrādes: igauņu-somu gaisa akrobātu trio "Big Wolf company" ar izrādi “Trīs māsas” un igauņu-somu akrobātu pāris "Sabok Circus" ar izrādi “Hippopotamus”. Festivālā piedalīsies arī lietuviešu akrobāts Džiugas Kunsmanas ar izrādi “MOOD”, latviešu objektu manipulācijas mākslinieks Dmitrijs Pudovs ar vizuālās žonglēšanas priekšnesumu. Latviešu Sīra rata mākslinieka Alekseja Smolova vadībā top festivāla “Re Rīga!” norises vietas – Zeļļu ielas 25 apkārtesošā parka, ēku un Āgenskalna – un vēstures iedvesmots priekšnesums “Pavediens”. Tajā piedalīsies igauņu akrobātes Lizete Volka (Lizeth Wolk) un Anna Kreizī (Anna Crazy), kā arī lietuviešu gaisa akrobāts Konstantīns Kosovecs (Konstantin Kosovec). Priekšnesums, kurā būs iekļauti mākslinieku pārstāvēto cirka žanru – gaisa akrobātikas, laikmetīgās dejas un lokanības – elementi, noslēgs festivālu.

"Rotaļlaukumā" bērniem no 2 līdz 16 gadiem būs iespēja apgūt cirka prasmes pie Rīgas cirka pasniedzējiem Dmitrija Pudova un Maijas Sukutes, kā arī sešiem cirka skolas asistentiem. Cirka rotaļu laukums būs sadalīts trīs tematiskajās zonās: objektu manipulācija, veiklība un lielo burbuļu darbnīca. Cirka rotaļu laukums veidots tā, lai pēc iespējas dažādāka vecuma bērni varētu iepazīt dažādas cirka disciplīnas un iegūt pamatiemaņas.

Pasākuma programma veidota divām atsevišķām skatītāju plūsmām. Izglītības programma bērniem “Rotaļlaukums” beigsies dažas minūtes pirms vakara programmas, kas noritēs no pulksten 19.00 līdz 21.00 divās brīvdabas skatuvēs.

Ielu mākslas un laikmetīgā cirka festivāls “Re Rīga!” notiek devīto gadu, tas ir lielākais laikmetīgā cirka un ielu mākslas notikums Baltijā. Festivāls ik gadu skatītājus iepazīstina ar jaunām, līdz šim šeit maz iepazītām kultūras formām.

Bijusī Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē Zeļļu ielā 25 no šī gada savas pagaidu mājvietu ir atradis Rīgas cirks, un plašais parks ap to sniedz iespēju festivāla apmeklētājiem izbaudīt priekšnesumus, ievērojot drošības apsvērumus valstī. Pasākumu var apmeklēt bez maksas, iepriekš reģistrējoties internetā vai saņemot ielūgumus uz vietas.

Festivāla ''Re Rīga!'' izrādes ''Rīgas vasaras 2021'' ietvaros atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti