Festivāls «Re Rīga!» šogad aktualizē cirka kopienu Latvijā un Baltijas valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls “Re Rīga!” norisināsies trīs dienu garumā  no 23. līdz 25. augustam Rīgas cirka jaunajā lokācijā – brīvdabas teritorijā pie Zeļļu ielas 25, informēja organizatori. Šī gada festivāls ir viens no Rīgas vasaras kultūras programmas notikumiem, kas veltīts Baltijas mākslinieku daiļradei un jaunradei.

Festivālā piedalīsies igauņu-somu gaisa akrobātu trio “Big wolf company”, lietuviešu roku stājas meistars Džiugas Kunsmanas, latviešu objektu manipulācijas un žonglēšanas mākslinieks Dmitrijs Pudovs, igauņu-somu akrobātu pāris “SaBoK Circus”. Latviešu Sīra rata mākslinieks Aleksejs Smolovs ar domubiedriem šogad ar īpaši festivāla vietai radītu un pielāgotu jaundarbu “Pavediens” noslēgs festivālu. “Re Rīga!” festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers uzsver, ka šādas īpašvietas (site-specific – angļu val.) izrādes atstāj ilgstošu iespaidu uz apmeklētāju, jo ļauj skatītājam justies kā daļai no mākslas darba.

Festivāls “Re Rīga!” sadarbībā ar starptautisko projektu “Baltic Circus on the Road” programmā iekļāvis divus aktuālus projekta dalībnieku priekšnesumus. Cirka mākslinieku apvienības “Big Wolf Company” un “SaBoK Circus” izturēja sīvu konkursu un tika novērtētas kā perspektīvākās Baltijā radītās laikmetīgā cirka izrādes. Māksliniekiem tika dota iespēja piedalīties radošā darba rezidencēs un starptautisku kuratoru uzraudzībā attīstīt un pilnveidot savas izrādes, lai tās labāk piesaistītu ne tikai Baltijas skatītāju, bet arī Eiropas festivālu veidotāju uzmanību un iekļautos starptautisko festivālu apritē. Festivāla “Re Rīga!” programmā skatītājiem būs iespēja novērtēt mākslinieku jaunradi pirms viņi dodas tālāk uz Jaunā cirka nedēļu Viļņā un Baltijas cirka skati “Epicirq” Tallinā.

Paralēli izrādēm festivālā darbosies izglītības programma bērniem “Rotaļlaukums”, kas noris sadarbībā ar Rīgas cirka skolu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti