Paziņojums par privātumu telebalsošanai Eirovīzijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Turpmākā informācija ir paredzēta tam, lai Jums kā Eirovīzijas dziesmu konkursa telebalsošanas (Telebalsošana) dalībniekam sniegtu pārskatu par personas datiem, ko mēs par Jums vācam un apstrādājam, kad Jūs balsojat pa tālruni, un par Jūsu personas datu aizsardzības tiesībām.

Kā apvienoto datu pārziņi, mēs – Eiropas Raidorganizāciju apvienība kopā ar dalībnieci raidorganizāciju Latvijas Televīzija un uzņemošo raidorganizāciju (L’Ancienne-Route 17A, 1218 Le Grand-Saconnex, Ženēva, Šveice) (turpmāk tekstā – EBU) un "Digame GmbH" (Schanzenstrasse 38, D-51063 Ķelne) (turpmāk tekstā – Sabiedrība) apņemamies aizsargāt Jūsu personas datus un ievērot Jūsu privātumu saskaņā ar piemērojamām datu aizsardzības tiesībām, īpaši ES Vispārīgo datu aizsardzības regulu Nr. 2016/679 (turpmāk tekstā – VDAR) un Vācijas Federālo datu aizsardzības likumu (turpmāk tekstā – BDSG). Jūsu personas datus mēs apstrādāsim tikai tālāk norādītajiem nolūkiem.

EBU un Sabiedrība ir noformējušas īpašu un atsevišķu kopīgo pārziņu vienošanos saskaņā ar VDAR 26. pantu, kuras pamatsaturs ir pieejams pēc pieprasījuma vai nu EBU, vai Sabiedrības telpās.

Kādas personas datu kategorijas tiek apstrādātas?

Mēs apstrādāsim tikai tos personas datus, ko saņemsim pie Jūsu balsojuma vai nu pēc tālruņa zvana, vai teksta SMS īsziņas (nosūtot vai nu tieši, vai ar ESC App starpniecību), izmantojot Jūsu fiksēto vai mobilo sakaru tīkla operatora savienojumus.

To darot, atkarībā no Jūsu izcelsmes valsts, mēs pēc vajadzības apkoposim šādas Jūsu datu kategorijas

  • Jūsu mobilā tālruņa numurs (MSISDN – mobilā abonementa integrēto pakalpojumu cipartīkla numurs),
  • Jūsu piedalīšanās Telebalsošanā datums un laiks,
  • dziesmas numurs, par kuru Jūs balsojāt,
  • Jūsu fiksēto vai mobilo sakaru tīkla operatora nosaukums,
  • Jūsu līguma veids ar fiksēto vai mobilo sakaru tīkla operatoru (priekšapmaksas, līguma).

Kādi ir apstrādes mērķi un kāds ir tās juridiskais pamats?

Mēs vācam Jūsu personas datus, pamatojoties uz mūsu leģitīmo interešu ievērošanu (VDAR 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts), lai iegūtu oficiālos rezultātus, pēc kā nosaka Eirovīzijas dziesmu konkursa piedalījušos dziesmu klasifikāciju un uzvarētāju.

Jūsu līdzdalība ir brīvprātīga un, piedaloties Telebalsošanā, Jūs piekrītat tam, ka mēs apstrādājam Jūsu (iepriekš minētos) personas datus nolūkā:

  • aprēķināt un iegūt derīgus un oficiālus Eirovīzijas dziesmu konkursa rezultātus, pamatojoties uz auditorijas (arī Jūsu) balsojumu.
  • iegūt apkopotus statistikas datus par balsojumu Eirovīzijas dziesmu konkursā.
  • publicēt apkopotus un anonimizētus rezultātus/balsis.

Kam būs pieejami Jūsu personas dati?

Lai piedalītos Telebalsošanā, Jūs izmantojat Jūsu valsts telekomunikāciju operatora un/vai agregatoru veicināto telekomunikāciju pakalpojumu, kurš var nodot visus Jūsu personas datus vai daļu no tiem Sabiedrībai, lai dotu iespēju aprēķināt derīgus auditorijas rezultātus.

Sabiedrībā Jūsu personas dati būs pieejami nodaļām, kurām jāpilda Sabiedrības līgumiskās un tiesiskās saistības. Pakalpojumu sniedzēji un izpildaģenti, kuri darbojas Sabiedrības labā, arī var saņemt personas datus šādiem nolūkiem, ja tie apņemas īpaši ievērot konfidencialitāti un integritāti. Šādi saņēmēji varētu būt, piemēram, IT dienests vai telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēji.

Personas dati netiks nodoti saņēmējiem ārpus Sabiedrības. Lai gan attiecībā uz Telebalsošanu EBU un Sabiedrība ir kopīgs pārzinis, Sabiedrība nenodos Jūsu personas datus EBU, kas no Sabiedrības saņems vienīgi anonimizētus rezultātus iepriekš minētajiem nolūkiem. Publicēti tiks vienīgi apkopoti un anonimizēti rezultāti.

Vai personas dati tiks nosūtīti uz trešo valsti vai starptautisku organizāciju?

Ārpus Vācijas iegūtās balsis tiks nodotas Sabiedrībai Vācijā apstrādei un nenotiks nekāda datu nodošana tālāk. Sabiedrība nenodos personas datus trešajām valstīm ārpus Eiropas Ekonomiskās zonas.

Cik ilgi personas dati tiks saglabāti?

Sabiedrība apstrādās un uzglabās Jūsu personas datus tikmēr, kamēr tas būs vajadzīgs mūsu līgumisko un tiesisko saistību izpildei.

Kad personas dati vairs nebūs vajadzīgi līgumisko un tiesisko saistību izpildei, tie tiks regulāri dzēsti, ja vien uz noteiktu termiņu nebūs vajadzīga to turpmākā apstrāde šādiem nolūkiem:

  • Ar komerctiesībām un nodokļu tiesībām saistītu uzglabāšanas saistību izpilde,
  • Vācijas Komerckodekss (HGB), Nodokļu kodekss (AO), Nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas likums (GwG). Šajos tiesību aktos vispārīgi norādīti uzglabāšanas termiņi arhivēšanas un dokumentēšanas nolūkiem diapazonā no diviem līdz desmit gadiem.

Kādas ir Jūsu tiesības?

Jums ir tiesības piekļūt saviem personas datiem un pieprasīt, lai tie tiek koriģēti neprecizitātes gadījumā vai dzēsti gadījumā, ja tie vairs nav vajadzīgi saistībā ar nolūkiem, kādiem tie tika vākti un apstrādāti.

Dažos gadījumos Jums ir tiesības lūgt apstrādes ierobežošanu, datu pārnesamību vai iebilst apstrādei. Jebkāda piekrišana, kuru Jūs dodat mūsu veiktai Jūsu personas datu apstrādei, jebkurā laikā var tikt atsaukta. Lūdzu ievērojiet, ka piekrišanas atsaukšana tiks attiecināta tikai uz nākotni. Pirms piekrišanas atsaukšanas notikusī apstrāde ar to netiks ietekmēta.

Jūs varat realizēt savas tiesības, nosūtot Jūsu lūgumu pa e-pastu uz [email protected].

Ja Jūs uzskatāt, ka Jūsu personas datu apstrāde ir datu aizsardzības tiesību aktu pārkāpums, Jums ir tiesības iesniegt sūdzību uzraudzības iestādē, īpaši tajā Eiropas Savienības dalībvalstī, kurā ir Jūsu parastā dzīvesvieta, Jūsu darba vieta vai vieta, kur noticis pārkāpums.

Kā Jūs varat sazināties ar mūsu datu aizsardzības inspektoriem?

Ja Jums ir kādi jautājumi vai bažas par šo Paziņojumu par privātumu, tad Jūs varat sazināties ar:

Sabiedrības datu aizsardzības inspektoru  – [email protected].

EBU datu aizsardzības inspektoru  – [email protected].

Spēkā stāšanās datums un izmaiņas

Šis paziņojums par privātumu ir spēkā no 2021. gada 11. februāra.

Mēs paturam tiesības vienīgi pēc sava ieskata jebkurā laikā veikt izmaiņas, grozījumus, pievienot vai izslēgt daļas šajā Paziņojumā par privātumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti