Rīta Panorāma

Sitaminstrumentu ansamblis "Perpetuum Ritmico" sāks pikniku vasaru Lūznavas muižā

Rīta Panorāma

Itālijas Covid-19 imūnā sala

Spēle un Tautasdziesmu augtuve – projektā Ceļā ar Baronu

Orientēšanās spēle un «Tautasdziesmu augtuve» – projektā «Ceļā ar Baronu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Orientēšanās spēle “Ziedonis. Barons. Tautasdziesma” rosinās iepazīt Krišjāni Baronu tautas dziesmu krājēja 185. jubilejas gadā. Imanta Ziedoņa muzejs meklējis kopīgo – kas saista dzejnieku Imantu Ziedoni ar Krišjāni Baronu. Abu dižgaru tikšanās ir iespējama kultūrvietā Sporta ielā 2 – "Tautasdziesmu augtuvē".

Spēle ir pirmais solis apjomīgajā projektā “Ceļā ar Baronu”, kura iecere ir godināt Krišjāni Baronu ar notikumu ciklu, kas aktualizē Ziedonim un Baronam būtisko vērtību – tautasdziesmu.

"Tautasdziesmu augtuve" ir interaktīva kultūrvieta ''Sporta2'' kvartālā Rīgā, kur ikviens interesents var ieiet, atrast savu tautasdziesmu un to "iestādīt". Pilsētvides objektā iespējams ne tikai aplūkot jau iestādītās tautasdziesmas, bet arī klausīties tās un iepazīt jaunus faktus par Imantu Ziedoni un Krišjāni Baronu.

Savukārt orientēšanās spēle "Ziedonis. Barons. Tautasdziesma" tapusi sadarbībā ar jau pieredzējušiem spēļu veidotājiem "Roadgames", kuri gatavo orientēšanās spēles, kas veicamas gan klātienē, gan virtuāli dažādās pasaules vietās.

Orientēšanās spēles vairāk nekā 100 jautājumus domāja Krišjāņa Barona muzeja darbinieki, paverot citu skatu uz Dainu tēvu.

“Šis stāsts par to, ka tiešām Barons staigāja pats pa Latviju, vākdams tautasdziesmas, tas ir dzīvs mīts. Laikam jau tie mīti arī ir vajadzīgi – par to staigāšanu, par to Latvijas apceļošanu un dziesmu krāšanu,” spriež Krišjāņa Barona muzeja galvenais speciālists Andris Ērglis.

Spēle "Ziedonis. Barons. Tautasdziesma" ir komandas orientēšanās spēle, kuru var veikt ģimenes un draugu kompānijas līdz pieciem cilvēkiem.

Spēles dalībniekam divu stundu laikā ir iespēja palūkoties uz Latvijas galvaspilsētu no pavisam cita skatu punkta – caur vēsturiskām ēkām, personībām, interesantiem faktiem un radošiem uzdevumiem.

“Es esmu apņēmības pilns paņemt līdzi savu ģimeni un izstaigāt šo spēli, jo, manuprāt, pilsētvide ir pilna ar tādām interesantām lietām, kuras ar bērniem arī bieži vien tu ieraugi pirmo reizi. Līdz ar to es teicu – man nevis pašam interesē krāt punktus un pārspēt kaut kādus rekordus, bet drīzāk izmantot šo spēli kā tādu skaistu motivatoru iet kaut kādos pagalmos, pētīt,” uzsver Jānis Holšteins-Upmanis.

"Ziedonis. Barons. Tautasdziesma" pieejama lejupielādējot lietotni "Roadgames" savā mobilajā viedierīcē. Spēle veidota tā, lai tās laikā būtu iespējams ievērot 2 metru distanci.

Notikumu ciklā "Ziedoņa muzejs ceļā ar Baronu" līdz Krišjāņa Barona dzimšanas dienai oktobra beigās plānoti vairāki sabiedrību iesaistoši kultūras pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti