Nenotikusī Eirovīzija – iepazīsti šī gada dziesmas. Pirmais pusfināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai dzīvo Eirovīzija – ja ne klātienē, tad izmantojot digitālos risinājumus. 16. maija vakarā divu stundu garā tiešsaistes koncertā “Eiropa staro!” notiks atskatīšanās uz Eirovīzijas vēsturi, kā arī būs dzirdami tie izpildītāji, kuriem savu valsti bija jāpārstāv šī gada konkursā Roterdamā, Nīderlandē.

Koncertšovu “Eiropa staro!” varēs vērot LTV1 ēterā un Replay.lv 16. maijā, pulksten 22.00. Lai pienācīgi sagatavotos gaidāmajam šovam un spētu dungot līdzi 2020. gada Eirovīzijas dziesmām, piedāvājam atsaukt tās atmiņā vēl pirms paša koncertšova!

Ar otrā pusfināla dziesmām iepazīsties šeit!

Pēc visu “Eirovīzijas 2020” pretendentu dziesmu noklausīšanās var izdalīt vairākas tendences. Šogad konkursā piedalās izpildītāji ar ļoti skolotiem vokāliem. Aktuālas ir tautas mūzikas tēmas, kas papildinātas ar mūsdienīgu aranžējumu. Ir izpildītāji, kas ļoti seko līdzi aktuālajām tendencēm populārajā mūzikā, tāpat ir izpildītāji, kuri pieturās pie tradīcijas vai 3 minūšu laikā dziesmā spēj apvienot tendences no vairākām desmitgadēm.

Zviedriju pārstāv kolektīvs “The Mamas” ar dziesmu “Move”, kas ir popdziesma ar gospeļa un deju mūzikas elementiem, un dzied par mīlestības-ziedošanās spēku, kas ļauj pat mākoņus bīdīt. Trio ir apveltīts ar skaistiem, spēcīgiem vokāliem!

Baltkrieviju pārstāv apvienība “VAL”, kuru dziesma “Da Vidna” ir baltkrievu valodā, kas ierastajai elektroniskās deju mūzikas formulai dod eksotiskāku skanējumu.

Austrāliju ar dziesmu "Don't Break Me" pārstāv māksliniece Montaigne. Dziesma ir dinamiska, emocionāla mūsdienu popmūzika, kurā dziedātāja vēsta par nelaimīgām attiecībām. Muzikāli un tekstuāli Montaigne atsaucas uz savas tautietes, ļoti veiksmīgās dziesmu autores SIA kompozīciju "Elastic Heart" – ļoti labi, savējie jātur godā!

Ziemeļmaķedonijas Republiku pārstāv dziedātājs Vasil. Viņa dziesma “You” ir deju mūzika, kas arī patiesi ir balstīta uz tango mūzikas tēmas un aranžēta popmūzikas kanonos.

Slovēniju ar dziesmu “Voda” pārstāv dziedātāja Ana Soklič. Viņa izceļas ar plaša diapazona vokālu, kas ļauj balādi “Voda” iznest, atklājot visdažādākās emocionālajās nokrāsās.

Lietuvu pārstāv apvienība “The Roop” ar dziesmu “On Fire”. Dziesmai ritmiska, melodiska un prātā paliekoša popdziesma, un liels bonuss ir galvenā vokālista spēja precīzi vadīt savu spēcīgo, dziļo un silto balsi.

Īriju pārstāv dziedātāja Lesley Roy ar dziesmu “Story Of My Life” – enerģiski, ar atsaucēm uz 90. gadu popmūziku un vēstījumu par būšanu sev pašai neskatoties uz to, ko citi saka.

Krieviju ar dziesmu “Uno” pārstāv jau leģendāru statusu iemantojusī grupa “Little Big”. Dziesmā “Uno” ir daudz asprātīgas atsauces, tajā skaitā uz Latīņamerikas deju mūziku, 90. gadu grupai “Aqua” piemītošo sintētiskumu, 70. gadu vizuālo stilu un tā tālāk. Jautri!

Beļģiju ar dziesmu “Release Me” pārstāv apvienība “Hooverphonic”. Dziesma ir nesamākslota, dziedātājas balss tembrs – silts, dzidrs, melodija – sentimentu raisoša.

Maltu pārstāv dziedātāja “Destiny”, kura izpilda “All Of My Love” – popdziesmu ar atsaucēm uz gospeļmūziku, kas stāsta par milzīgo mīlestības spēku. Dziedātāja vēstījumu iznes ar dīvas grāciju un plašu balss diapazonu!

Horvātiju pārstāv dziedātājs Damir Kedžo, kura dziesma “Divlji Vjetre” ir sirdi plosoša balāde – dramatiski, liktenīga, bet ar atrisinājumu mažorā.

Azerbaidžānu ar dziesmu “Cleopatra” pārstāv dziedātāja “Efendi”. Dziesmas pamati ir tautas mūzikā – kā melodijā, tā pavadījumā, kas apvienoti ar aktuālās popmūzikas izpausmes līdzekļiem un kičīgo estētiku.

Kipru ar dziesmu “Running” pārstāv dziedātājs Sandro. Dziesma ir ieturēta EDM stilistikā, savā starpā savijot dažādus elektronikas motīvus, lai klausītājs varētu ļauties garai dejai vai skrējienam.

Norvēģiju ar dziesmu “Attention” pārstāv dziedātāja Ulrikke. Viņa pārvalda savu vokālu – tas skan smalki, trauksi, gan spēcīgi un vareni. Dziesma, protams, par nesaņemto uzmanību, ko gaidām no mīļotā cilvēka.

Izraēlu ar dziesmu “Feker Libi” pārstāv dziedātāja Eden Alene. Tā ir dziesma par mīlestību Āfrikas ritmos, lipīgu piedziedājumu un kāpinājumā izmantot Ivritu un tautisko motīvu. Dziesmai ļoti daudz daļas, tā mainās strauji, ka rodas vēlme nospiest – atkārtot!

Rumāniju pārstāv izpildītāja ROXEN ar dziesmu “Alcohol You”. Tā ir popmūzika, kas ieturēta aktuālajās tendencēs, apvienojot kontrastus – raupjus elektroniskos bītus, izjustu dzīvo instrumentu iespēli un emocionālu vokālu.

Ukrainu ar dziesmu “Solovey” pārstāv kolektīvs “Go_A” . Dziesmas melodija un ritms, kā arī daļēji instrumentācija ir balstīta uz tautas mūzikas tēmu, kuras ietvarus uzliek elektroniskās mūzika. Gala rezultāts ir visnotaļ eksotiska deju mūzikas kompozīcija!

Vāciju pārstāv Ben Dolic, kurš izpilda dziesmu “Violent Thing” disko ritmos par iemīlēšanās postošo spēku. Pārsteigs Bena puiciskais vokāls!

Itāļu dziedātāja Diodato dziesma “Fai Rumore” ir balāde ar klavieru pavadījumu un emocionāli piesātinātu piedziedājumu – ļaujoties jūtām visā to spēkā!

Nīderlandi pārstāv dziedātājs Jeangu Macrooy, kura dziesma “Grow” atklājas pamazām un aizved līdz atziņas “jo vairāk mācos, jo vairāk zinu par dzīves augstumiem un kritumiem” kulminēšanas.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ. Tam vajadzēja notikt Nīderlandes pilsētā Roterdamā. Kaut arī vairākas valstis jau apstiprinājušas 2020. gada nacionālo atlašu uzvarētājus dalībai 2021. gada konkursā, Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka neviena no šīm dziesmām neskanēs nākamā gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti