Nenotikusī Eirovīzija – iepazīsti šī gada dziesmas. Otrais pusfināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai dzīvo Eirovīzija – ja ne klātienē, tad izmantojot digitālos risinājumus. 16. maija vakarā divu stundu garā tiešsaistes koncertā “Eiropa staro!” notiks atskatīšanās uz Eirovīzijas vēsturi, kā arī būs dzirdami tie izpildītāji, kuriem savu valsti bija jāpārstāv šī gada konkursā Roterdamā, Nīderlandē.

Koncertšovu “Eiropa staro!” varēs vērot LTV1 ēterā un Replay.lv 16. maijā, pulksten 22.00. Lai pienācīgi sagatavotos gaidāmajam šovam un spētu dungot līdzi 2020. gada Eirovīzijas dziesmām, piedāvājam atsaukt tās atmiņā vēl pirms paša koncertšova!

Ar pirmā pusfināla dziesmām iepazīsties šeit!

Pēc visu “Eirovīzijas 2020” pretendentu dziesmu noklausīšanās var izdalīt vairākas tendences. Šogad konkursā piedalās izpildītāji ar ļoti skolotiem vokāliem. Aktuālas ir tautas mūzikas tēmas, kas papildinātas ar mūsdienīgu aranžējumu. Ir izpildītāji, kas ļoti seko līdzi aktuālajām tendencēm populārajā mūzikā, tāpat ir izpildītāji, kuri pieturās pie tradīcijas vai 3 minūšu laikā dziesmā spēj apvienot tendences no vairākām desmitgadēm.

Grieķu dziedātāja Stefania ar “SUPERG!RL” slavē sievietes spēku. Dziesma būvēta uz elektroniskās deju mūzikas pamatiem un tiek papildināta ar tautas mūzikas tēmu, šādi radot prātā paliekošu motīvu.

Igauniju pārstāv dziedātājs Uku Suviste ar dziesmu “What Love Is”. Tā ir emocijām bagāta – sentimentāla un cerībām pilna balāde, kas risina jautājumu – kas ir mīlestība? Jā, viņš galu galā atrada atbildi.

Austriju ar dziesmu “Alive” pārstāv dziedātājs Vincent Bueno. Liekot lieta savas vokālās spējas, Vincents iekrāso dziesmu dažādās noskaņās – džezā, fankā, disko – radot interesantu dziesmas attīstību.

Moldovu ar dziesmu “Prison” pārstāv Natalia Gordienko. Viņa dzied par “attiecību cietumu”, savienojot mūsdienu popmūzikas izteiksmes valodu ar tautas mūzikas elementu dziesmas melodijā.

Sanmarīno dziedātājas Senhit dziesma “Freaky!” ir deju mūzika disko ritmos, kuru bagātina dziedātājas dziļā, samtainā balss.

Čehiju pārstāv dziedātājs Benni Kristo, kura dziesmā “Kemama” ir atsauces uz regatona stilistiku. Neuzbāzīgi ritmiski, bet prātā paliekoši!

Serbiju pārstāv grupa “Hurricane”, kuru dziesma “Hasta La Vista” ieturēta urbānās popmūzikas stilistikā, piedziedājumā izmantojot tautiskās mūzikas tēmu.

Poliju pārstāv dziedātāja Alicja, kuras dziesma “Empires” varētu skanēt arī kādas Džeimsa Bonda filmas ainā. Dziedātājai ir spēcīga balss, lai dziesmu iznestu liktenīgumu un noslēpumainību.

Islandiešu apvienība “Daði og Gagnamagnið” ar dziesmu “Think About Things”, kas ir elegants sintīpops ar atsauci uz 80. gadiem. Dos iemeslu padejot!

Šveici ar dziesmu “Répondez-moi” pārstāv izpildītājs “Gjon's Tears”. Vokālistam ir spēcīgs, līdz niansēm izkopts vokāls, kas arī ir šīs mierīgās elektroniskās dziesmas pievienotā vērtība.

Dāniju ar dziesmu “Yes” pārstāv duets “Ben & Tan”. Tā ir popmūzika  ar atsaucēm uz indiefolku, kuras muzikālo tēmu iekrāso atšķirīgie vīrieša un sievietes balss tembri. Dziesma kā bildinājums – saki jā, saki jā!

Albāniju pārstāv dziedātāja Arilena Ara, kuras dziesma “Fall From The Sky” piemīt kino mūzikas kvalitātes. Tā ir emocionāla balāde ar negaidītiem dinamikas kāpinājumiem jūtu saasināšanai.

Somiju pārstāv Aksel ar dziesmu “Looking Back”, kas ir vienkārša un nesamākslota, un vēsta par to, ka mēs kaut ko novērtējam tad, kad esam to pazaudējuši.

Armēniju pārstāv dziedātāja Athena Manoukian, kuras dziesma “Chains On You” ir hiphopa un urbānā r&b apvienojums, kurā ieskanas arī etniskās mūzikas elementi. Tā ir seksīgi dejojama dziesma ar atsaucēm uz ASV popmūzikas pelnošākajiem māksliniecēm.

Portugāli pārstāv dziedātāja Elisa, kuras dziesma “Medo De Sentir” ir balāde portugāļu valodā. Dziedātājas vokāls ir dvēseliski silts un vienkāršā stāstnieciskā maniere, kādā viņa dziesmu izpilda, klausītāju nemanot aizved līdz dziesmas izskaņai.

Gruzijas pārstāvis Tornike Kipiani dziesmā “Take Me As I Am” rokmūzikas ekspresiju savij kopā ar elektroniskās mūzikas bītiem, jautājot – kāpēc viņu nemīl tādu, kāds viņš ir patiesībā? Dziesmā tiek izmantotas mums visiem labi zināmas frāzes itāļu, franču, vācu valodās.

Bulgāriju pārstāv dziedātājā Victoria, kuras dziesmai “Tears Getting Sober” ir saklausāmas atsauces uz aktuālās dziedātājas Billijas Eilišas daiļradi. Dziesma mierīga, melodiska – ja nebūtu tekstuālā kontrasta, varētu būt lieliska šūpuļdziesma.

Mūsu pašu Samanata Tīna slavē sievietes spēku ar ļoti jaudīgu dziesmu, kas ar katru minūti pieaug spēkā. Dziesmā popmūzika satiekas ar EDM un hiphopu.

Franciju pārstāv Tom Leeb, kura dziesma “Mon Alliée (The Best In Me)” ir balāde. Piedziedājumā franču valoda tiek savienota ar angļu valodu. Dziesma ir sirsnīga un vienkārša, varētu būt, piemēram, šūpuļdziesma, ja vien tās noslēgumā nepievienotos stīgu ansamblis, šādi dziesmai piešķirot kāzu pirmā valša titulu.

Spāniju pārstāv dziedājās Blas Cantó, kurš ar dziesmu “Universo” lūdz piedošanu. Muzikāli tā ir dziesma elektroniskās deju mūzikas/ popmūzikas stilistikā.

Lielbritāniju ar dziesmu “My Last Breath” pārstāv jau popularitāti iemantojušais James Newman. Dziesma ir ieturēta aktuālās popmūzikas tendencēs un vēsta par spēju saglabāt ticību jebkādās dzīves situācijās.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ. Tam vajadzēja notikt Nīderlandes pilsētā Roterdamā. Kaut arī vairākas valstis jau apstiprinājušas 2020. gada nacionālo atlašu uzvarētājus dalībai 2021. gada konkursā, Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka neviena no šīm dziesmām neskanēs nākamā gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti