Miķeļdienas gadatirgi lietainā pēcpusdienā Rīgas centrā – plaši apmeklēti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Miķeļdiena tikai svētdien, 29. septembrī, bet svinības par godu rudens ražas novākšanai visā Latvijā rit jau vismaz nedēļu. Gan laukos, gan pilsētās, gan pašā Rīgas sirdī – Doma laukumā - sestdien, 28. septembrī, notiek gadatirgi. Līdz ar lietus pastiprināšanos pēcpusdienā apmeklētāju kļuva mazāk, tomēr dienas vidū Doma laukumā un arī Rīgas Centrāltirgū burzmas veidoja tūkstošiem interesentu.

Neraugoties uz lietaino pēcpusdienu, Doma laukumā un Centrāltirgū plaši apmeklēti Miķeļdienas gadatirgi
00:00 / 03:18
Lejuplādēt

Ar dziesmām, dejām un ļaužu čalām Miķeļdienas gadatirgus sarīkots arī Vecrīgā, Doma laukumā. Tirgotāji atveduši dārzeņus, kūpinājumus, maizi, rokdarbus un citus darinājumus. Un tas nav bijis velti, jo pircēji ieradušies gan no Rīgas, gan citām pilsētām un valstīm.

Rīdzinieces Sandra un Selga pēc brīdi ilgas kaulēšanās podnieka izgatavoto māla vāzi dabū nevis par 30 eiro, kā norādīts cenuzīmē zem trauka, bet gan par 23 eiro. Viņas speciāli nākušas uz gadatirgu Doma laukumā.

Miķeļdiena ir gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Tāpēc arī Miķeļdienas svētku mielasta galds saskaņā ar tradīcijām ir pārpilns ar ēdienu. Un lielākā pircēju interese un sarunas ar tirgotājiem pie ēdamlietām.

Dace Drošprāte no saimniecības “Gaidas” Vilces pagastā uz Doma laukumu atvedusi visu pašu izaudzēto: “Āboli, bumbieri, tomāti, paradīzes ābolīši, cidonijas, paprikas, rudens avenes.”

Tikmēr no skatuves sanākušos izklaidēja koristi, vokālais ansamblis, orķestris, bērnu kolektīvi un dejotāji, kā arī vadītājs Valters Krauze.

Bet Rīgas Centrāltirgū Miķeļdienas gadatirgus centrālais notikums bija tikko grilēta sivēna izsole. Sākuma cena bija viens eiro.

Miķeļi jeb Miķeļdiena ir latviešu rudens saulgrieži un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Ar Miķeļiem sākas arī veļu laiks, kas beigsies Mārtiņos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti