Kannu festivālā aktieri neklausa drošības rekomendācijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apgriezienus – un beidzot atkal klātienē – uzņem pasaulslavenais Kannu kinofestivāls. Šogad gan noteiktas īpašas rekomendācijas Covid-19 izplatības ierobežošanai, taču jau pirmajās dienās pierādījies, ka zvaigznes tās ievēro nelabprāt. Gluži tāpat kā vairākas citas lietas, kuras iepriekš centušies uzspiest festivāla organizētāji uz sarkanā paklāja.

74. Kannu kinofestivāla sarkanais paklājs šogad izrullēts ar īpašām pandēmijas rekomendācijām vismaz censties ievērot distanci. Tomēr daudzi svarīgie viesi lēma, ka tas nu gan neattiecas uz viņiem.

Īsts rekordists tajā bija režisors un šīgada žūrijas loceklis Spaiks Lī, kurš paspēja vai nu apskaut, vai sabučot teju visus festivāla organizētājus, kā arī Francijas kultūras ministri – viņa savukārt saskūpstījās ar kādreizējo pirmo lēdiju un dziedātāju Karlu Bruni.

Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājs Spaiks Lī
Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājs Spaiks Lī

Šī nav pirmā reize, kad festivāls ieviesis sarkanā paklāja noteikumus, kurus zvaigznes necenšas ievērot. Pirms sešiem gadiem, kad nāca klajā ziņas, ka uz sarkanā paklāja netiek laistas sievietes bez augstpapēžu kurpēm, slavenas aktrises protestēja, pa sarkano paklāju slājot basām kājām. Savukārt, kad 2018. gadā festivāla organizētāji lēma aizliegt “selfijus” jeb “pašiņus”, uzskatot tos par neglītiem un muļķīgiem, daudzas slavenības, protams, uz sarkanā paklāja lēma darīt tieši pretējo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti