Rīta Panorāma

Saruna ar Regitu Zeiļu un Elīnu Celmiņu par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu darba tirgū

Rīta Panorāma

"Volvo" no 2030. gada ražos tikai elektromobīļus

Itālijā notiek Sanremo mūzikas festivāls

Itālija Sanremo mūzikas festivālā izraugās savu Eirovīzijas pārstāvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Itālija kūrortpilsētā Sanremo sācies ikgadējais mūzikas festivāls. Pasākumā izvēlas mākslinieku, kas pārstāvēs valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Covid-19 pandēmijas dēļ festivālu pārcēla no februāra uz martu, un to klātienē nevar vērot skatītāji. Tomēr organizatori norāda, ka ierobežojumu laikā pasākums ir īpaši nozīmīgs, jo sniedz ģimenēm dažus bezrūpīgus mirkļus. Festivālā piedalās daudzas slavenības, tai skaitā Itālijā pazīstamā dziedātāja un dziesmu autore Laura Pussini. Iespējams, viens no viesiem būs arī slavenais futbolists Zlatans Ibrahimovičs.

Sanremo mūzikas festivāls notiek jau 71. reizi, un to labi atceras arī Latvijas vidējās un vecākas paaudzes iedzīvotāji. Tas bija viens no retajiem ārvalstu muzikālajiem pasākumiem, ko Padomju Savienībā demonstrēja televīzijā.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizēs 2021. gadā.

Paredzēts, ka 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā, bet pusfināli – 18. maijā un 20. maijā. Konkursa organizatori izstrādājuši vairākus scenārijus, lai nodrošinātu konkursa norisi dažādos epidemioloģiskajos apstākļos.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu dosies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti