Rīta Panorāma

Nedēļas laika prognoze

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Supernovas" pusfinālisti – grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā"

Grupa «Sudden Lights» konkursā «Supernova» dziedās šūpuļdziesmu trakojošai pasaulei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

LTV dziesmu konkursā "Supernova" grupa "Sudden Lights" šogad piedalās ar dziesmu "Aijā", kas iecerēta kā šūpuļdziesma trakojošai pasaulei.

Dziesmā "Aijā" sastopas nemiers un trauksme, kas valda mums apkārt, un šūpuļdziesma, kas ir harmoniska un nomierinoša. "Šūpuļdziesma, bet tajā pašā laikā tur ir visa tā apkārtējā trauksme. Dziesma ir reizē personīga un reizē tik ļoti universāla. Mums bija sajūta, ka šī šūpuļdziesma mums pašiem un arī visai ir pasaulei ir ļoti nepieciešama," LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja mūziķi.

"Sudden Lights" pašu rakstītajā mūzikā dominē poproka stilistika, kas papildināta ar nedaudz alternatīvu noskaņu. Kopš dibināšanas grupa ir izdevusi trīs albumus – "Priekšpilsētas" (2017), "Vislabāk ir tur, kur manis nav" (2019) un "Miljards vasaru" (2022). 2022. gadu grupa aizvadīja aktīvā koncertdzīvē – uzstājās lielākajos Latvijas festivālos un devās koncerttūrē. Aizsāktas arī jaunas muzikālas sadarbības ar reperi Zeļģi un noslēpumaino ZeBreni.

"Supernovu" arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā – izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Visas pusfināla dziesmas vienkopus klausāmas konkursa mājaslapā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4. februārī pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv.

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursa "Supernova" uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti