FOTO: «Origo Summer Stage» noslēdz sezonu ar «Jumpravas» jubilejas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 31. augustā, ar leģendārās grupas “Jumprava” koncertu vērienīgi tika noslēgta “Origo Summer Stage” 9. sezona. Šis bija grupas “Jumprava” 34 gadu pastāvēšanas jubilejas koncerts, kurā mūziķi priecēja klausītājus ar labi zināmām un tautā iemīļotām melodijām. Par spīti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, grupas uzstāšanos Origo laukumā noraudzījās vairāki simti klausītāju.

Šogad jūlijā uz “Origo Summer Stage” notika festivālu “Rīgas Ritmi” un “Saulkrasti Jazz Festival” koncerti, bet augustā – jau otro reizi aizvadīts vērienīgais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts, dodot iespēju bez maksas klausīties augstvērtīgu klasisko mūziku pašā pilsētas centrā.

Vasaras koncertos piedalījās arī tādas grupas kā “Katrīna Gupalo & The Black Birds”, grupa “ATOM”, mūziķis Laimis Rācenājs, Dziesmu un deju svētku laikā uzstājās ārzemju latviešu kolektīvi, bet Rīgas svētku ietvaros notika trīs koncertu cikls “Dziesmu tilti”. Pirmoreiz uz “Origo Summer Stage” skatuves šovasar kāpa izpildītāji un mūziķi no Itālijas, pārstāvot Itālijas mūzikas festivālu “Videofestival Live”, bet kā jauna formāta koncerts norisinājās radio “XO FM” vinila dīdžeja saspēle ar džeza saksofonistu, radot pavisam jaunu skanējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti