Arī Latvijas Ziemassvētku vecīšu darba gaitas ietekmējusi kovida pandēmija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kovida pandēmija ietekmējusi arī Latvijas Ziemassvētku vecīšu ikdienu. Lai gan šogad aktieriem vai entuziastiem, iejūtoties Ziemassvētku vecīša tēlā, darba ir daudz, pandēmija likusi strādāt citādāk – biežāk vecīšu apmeklējumi notiek attālināti vai mazākos pulciņos.

Arī Latvijas Ziemassvētku vecīšu darba gaitas ietekmējusi kovida pandēmija
00:00 / 03:52
Lejuplādēt

Valmierā Ziemassvētku vecītis gan mazus, gan lielus iepriecina jau 30. gadu. Pandēmijas laiks savas korekcijas ir ieviesis arī viņam. Ziemassvētku vecītis Modris Kokins sacīja: ”Brīžiem esmu virtuāli, daudzas reizes klātienē, vairāk klātienē. Cilvēkiem tomēr patīk, kad Ziemassvētku vecītis ir klātienē. Pa televizoru, virtuālie – ir tā, kā ir. Gribas sataustīt, to prieku izjust.” 

Ziemassvētku vecītis pienākumus sāk pildīt jau laicīgi, no 1. decembra, bet aktīvākais laiks ir no 21. decembra līdz otrajiem Ziemassvētkiem. Kokins norādīja: “Es dāvāju prieku citiem, līdz ar to iegūstu prieku sev. Cik ir noslogotība, to ir grūti pateikt. Ir, teikšu, pietiekoši daudz darba, lai varētu apciemot bērnus, kuri gaidījuši Ziemassvētku vecīti.” 

Tāpat Kokins atzina – vispatīkamākais ir ieraudzīt laimīgus bērnus: “Skrien pretī, palīdz maisu nest, vienkārši priecīgi, un tad vēl patīk ielīst klēpī un tā mīļi, mīļi samīļot. Tas ir sirsnīgi, protams, ir arī tādi, kuri pirmo reizi redz vecīti, tad ir tā mazliet ar pietāti. Tad viņš tā – it kā jā, it kā nē. Es dodu pieci, un viņš tā lēnītēm. Es saku – nākošgad darīsim tā, kā pienākas. Ir dažādi, ir, ka sabīstas, visu gadu nav un tad pēkšņi ienāk vecis ar bārdu ar lielu maisu.” 

Arī zināmākais Ziemassvētku vecītis Latvijā Kaspars Pūce norādīja, ka

kovida pandēmijas dēļ nevar apciemot bērnus izglītības iestādēs. 

“Līdz ar to tikai pie draugiem, pie paziņām var atnākt Ziemassvētku vecītis. Pārējiem viņš vienkārši elementāri kaut kur nozib gar durvīm un atstāj dāvanu maisiņu, kuru attiecīgi mājās pašiem ir jānopelna. Tā ir tāda fiziskā nelaime, bet galvenais, lai ir garīgi – visi būtu gaiši, jauki, mīļi un pārmaiņas gaidoši – tas ir pamats,” sacīja Pūce. 

Savukārt Ziemassvētku vecītis Aivars Birzmalis atzina – labi, ka šogad darba ir daudz. 

“Ar darbiem ir tā – daudz. Ir daudz, tikai grūti ir visur izbraukāt, tāpēc, ka tagad jau mēs tik braucam apciemot visus pa vienam un laukā. Nevar visi sanākt kopā. Mēs visu nevaram paspēt. Nevaram braukt uz lielo pilsētas egles atklāšanu. Viss notiek tādos mazos pulciņos. Šogad ļoti daudz notiek video sveicienā. Man Ziemeļpolā studiju rūķi sataisījuši, mani filmē, un tad es arī tādā veidā apsveicu bērnus,” pastāstīja Birzmalis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti