Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Skroderdienas Latvijas vēstniecībā Londonā

Latvijas vēstniecībā Londonā Jāņus ielīgo ar «Skroderdienām»

Jāņus ielīgo ne tikai Latvijā! Šogad jau trešo gadu tautieši Lielbritānijā ielīgot dodas uz Latvijas vēstniecību Londonā. Šoreiz Latvijas vēstnieces un vēstniecības darbinieku sveikšanai bija gatavots īpašs priekšnesums "Skroderdienas vēstniecībā" ar mūsdienām pielāgotām jautrām ainiņām no "Skroderdienām Silmačos".

Pie Latvijas vēstniecības Londonā nav ierasts redzēt neparasti ģērbtus ļaužus, taču karstā vasaras diena šoreiz bija izņēmums.

Neviens no uzveduma dalībniekiem ikdienā ar teātri nav saistīts, tādēļ veiksmīgā aktierspēle un labi sagatavotā izrāde bija pamatīgs pārsteigums.

"Nu, kā jau jebkuram cilvēkam pirmā reize, satraukums un vārdi juku jukām un viss pārējais," teica Jānis Ķemers, kurš iejuties Joskes lomā

Īpašās izrādes režisors Aigars Opihtins pats ir profesionāls maizniekmeistars. Viņš stāstīja: "Es trīs reizes izlasīju Blaumani. Es vēl gribēju pievienot mūsdienīgo, plus vēl katram aktierim es ļāvu izpausties. Vienu brīdi bijām jau tā piekusuši no tās labošanas. Un tad vienu brīdi, tas bija kaut kur martā, es teicu – nekā, tā kā mēs tagad izmēģināsim, tā mēs arī turpmāk."

"Man ļoti patīk, kā tautieši šeit ne tikai no Londonas, bet arī no tuvākām un tālākām malām grib braukt uz vēstniecību, grib svinēt šos svētkus ar mums kopā. Tā sirsnība, patiesums, emocijas plūst pāri malām!" sacīja Latvijas vēstniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Ivita Burmistre.

Kā jau pienākas, pēc izrādes nama saimniece līgotājiem bija sagatavojusi arī nelielu cienastu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti