Jēkabpils svētkus sagaida ar interaktīvu spēli

Šajā nedēļas nogalē pilsētas svētkus svin Jēkabpils, to devīze – "Iedvesma Daugavas krastos". Taču nebrīnieties, ja daļa svētku dalībnieku ielās kaut ko meklēs ar tālruņiem rokās. Jēkabpils tūrisma organizatori šovasar sarūpējuši interaktīvu spēli labākai šīs vietas iepazīšanai.

Jēkabpils svētkus sagaida ar interaktīvu spēli
00:00 / 04:26
Lejuplādēt

Ar Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centra vadītāju Lauru Trukšāni stāvam Vecpilsētas laukumā, viņa viedtālrunī palīdz orientēties interaktīvajā spēlē "Iekustinām centru". To izveidoja ar kolēģiem, izmantojot Berlīnē pirms 11 gadiem tapušo aplikāciju "Actionbound", kas radīta izglītības mērķiem. Laura Trukšāne neslēpj, ka jēkabpilieši gan ideju aizguvuši nevis Vācijā, bet tepat kaimiņos: "No Rēzeknes mēs paskatījāmies. Ziemassvētkos viņiem bija rūķīšu vai dāvanu meklēšana, mēs to mazliet modificējām un pielāgojām savām vajadzībām. Uzdevumi absolūti vienkārši, īpaši iesakām ģimenēm ar bērniem. Skaitīt un rēķināt, pamanīt, salīdzināt un atrast atšķirības. Kaut ko nomērīt, izlasīt un atbildēt uz jautājumiem."

Gan spēles sākums, gan beigas ir Vecpilsētas laukumā, maršruts ir aptuveni četrus kilometrus garš, veicams aptuveni pusotrā stundā, taču drīkstot staigāt arī ilgāk, jo spēles veidotāji vērtēs nevis sportiskos sasniegumus, bet cik precīzas ir aplikācijā reģistrētās atbildes.

Laura Trukšāne
Laura Trukšāne

Latvijas Radio izmēģina interaktīvo spēli. Piemēram, jāatrod un arī jānofotografē 20. gadsimta 30. gadu sākumā uzcelto bijušo "Shell" degvielas uzpildes staciju, tas izdodas. Maršruts ved uz Riekstu skvēru, tad pa Pasta ielu uz Jēkabpils valsts ģimnāziju, cauri Strūves parkam līdz Daugavmalai, garām Svētā Gara Vīriešu pareizticīgo baznīcai un klosterim, un atpakaļ pa Brīvības ielu.

"Rekur nonākam arī pie plūdu zīmes, mazliet atskats uz šo notikumu… Ir zīme, jā, pat vēsturiskajām plūdu atzīmēm, augstākajiem rādījumiem, jāsaka, tā jau ir jāpapildina ar šī gada aktuālo rādījumu, bet šobrīd tur ir vēsturiskie 1981. un 1983. gada rādījumi," stāsta Laura Trukšāne.

Tad garām Sēļu sētai, Kena parkam (ne tikai filmā par Bārbiju, bet arī Jēkabpils vēsturē svarīgu lomu spēlē Kens).

Laura Trukšāne atklāj: "Mums pilsētā kādreiz bija Kena liķiera ražotne. Kens bija arī vides draugs, viņš šo parku arī ir stādījis."

Uzvarētājiem, kas spēli izspēlēs līdz pirmdienai, dāvanu kartes sarūpējuši vairāki pilsētas ēdināšanas uzņēmumi un veikparks, varēs tikt arī pie bezmaksas ieejas biļetes pasākumu apmeklēšanai. Izloze būs pēc Jēkabpils pilsētas svētkiem.

Laura Trukšāne turpina: "Tradicionāli tie ir jūlija otrā nedēļas nogalē, bet, tā kā tajā mums bija Dziesmu un deju svētki, tad pilsētas svētku datums tika pārcelts uz augustu. Programma gana plaša un daudzveidīga visām interesēm. Protams, visi gatavojamies, iesim gājienā. Jebkurš, kurš vēlas, var pieteikties gājienam. Pārsvarā, protams, tie ir uzņēmumi, kas sapucējas, sataisās."

Taču interaktīvo Jēkabpils iepazīšanas spēli, gan bez balvām, izspēlēt varēs arī pēc pilsētas svētkiem.

Lai veiktu spēles uzdevumus izmantojot lietotni, spēlētājam savā viedtālrunī jāuzstāda lietotne "Actionbound", jāaktivizē atrašanās vieta, jāatver spēle "Pastaiga pa Jēkabpili" un jāseko norādēm. Spēles karti var lejuplādēt arī internetā vai saņemt pilsētas Tūrisma informācijas centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti