Eirovīzijas pusfinālos šogad tiešraidē izskanēs arī «Lielā piecinieka» dziesmas

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālos pirmo reizi uzstāsies arī mākslinieki no "Lielā piecinieka" valstīm un rīkotājvalsts Zviedrijas, paziņojuši Zviedrijas sabiedriskās televīzijas (SVT) pārstāvji. Pārmaiņas gaidāmas arī balsojumā – finālšova laikā balsojums tiks atklāts vēl pirms pirmā priekšnesuma.

SVT ir paziņojusi par vairākām izmaiņām, kas tiks ieviestas Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē šī gada maijā.

Pirmo reizi mākslinieki no "Lielā piecinieka" valstīm – Francijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un Apvienotās Karalistes – un konkursa rīkotājvalsts Zviedrijas pusfināla laikā katrs izpildīs savu dziesmu tiešraidē.

Iepriekšējos gados pusfinālu laikā tika atskaņots tikai īss klips no katra dziesmas mēģinājuma. Tagad "Lielais piecinieks" un Zviedrija kāps uz Eirovīzijas skatuves un demonstrēs savas dziesmas skatītājiem tiešraidē kopā ar pārējiem dalībniekiem, taču šo sešu mākslinieku dalība finālā joprojām ir garantēta, kā tas bijis līdz šim.

Pirmajā pusfinālā uz skatuves kāps Vācijas, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes pārstāvji, bet otrajā pusfinālā izskanēs Francijas, Itālijas un Spānijas dziesmas.

Konkursa rīkotāji izteica cerību, ka šīs pārmaiņas nodrošinās līdzvērtīgāku sacensību konkursa finālā, jo skatītāji līdz tam jau būs redzējuši visus priekšnesumus.

Izmaiņas gaidāmas arī balsošanas noteikumos. Kā paziņoja SVT, konkursa finālā 11. maijā balsojums tiks atklāts vēl pirms pirmā vakara priekšnesuma. Skatītāji mājās varēs balsot priekšnesumu laikā, nevis gaidīt, kamēr izskan visas dziesmas, kā tas ir bijis kopš publiskā balsojuma ieviešanas 1997. gadā (izņemot 2010. un 2011. gadu, kad balsošana arī sākās šova sākumā).

Turklāt faniem valstīs, kas konkursā nepiedalās, tagad būs gandrīz 24 stundas laika, lai nobalsotu par savām iecienītākajām dziesmām pirms katra tiešraides šova sākuma. Tiešsaistes balsojums pārējā pasaulē sāksies uzreiz pēc tam, kad iepriekšējā vakarā būs beidzies katra pusfināla un lielā fināla otrais ģenerālmēģinājums, un turpināsies līdz tiešraižu sākumam.

Eirovīzijas rīkotāji sola drīzumā paziņot par vēl kādām gaidāmām pārmaiņām šī gada konkursā.

Taču nemainīgi – dalībvalstu žūrijas joprojām balsos tikai lielajā finālā (gandrīz 50 % no galarezultāta veidos sabiedrības balsojums), bet 10 labākos pusfināla dalībniekus noteiks tikai sabiedrības balsojums. Arī pusfināla un lielā fināla rezultātu atklāšanas formāts nemainīsies.

KONTEKSTS:

Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024. gadā notiks Malmē, Zviedrijā. Latviju Eirovīzijā šogad pārstāvēs Dons ar dziesmu "Hollow".

Eirovīzijas pirmais pusfināls notiks 7. maijā, otrais pusfināls – 9. maijā, savukārt fināls – 11. maijā. Latvijas dziesma izskanēs otrajā pusfinālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti