Festivāla «Laba daba» spilgtākie notikumi «Radio Naba» viļņos – skaņu darbnīcas un 36 stundu programma

Jau vairāk nekā desmit gadus neatņemama Starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla "Laba daba" tradīcija ir LR6 – Latvijas Universitātes "Radio Naba" studija – skatuve, kas visa festivāla laikā raida īpašu festivāla programmu. Arī šogad no 4. līdz 6. augustam radio programmā būs dzirdama teju 36 stundu programma, kas raidīs festivāla notikumus, koncertus, sarunas, intervijas un labdabīgās festivāla sajūtas, informēja radio.

Festivāla "Laba daba" ētera programmas mērķis ir radīt unikālu, festivāla programmai līdzās stāvošu un programmu papildinošu radio tiešraidi, kuru var baudīt gan klātienē, gan savās skaņu atskaņojošajās iekārtās – radio viļņos FM 95,8, naba.lv, mobilajās lietotnēs un arhīva ierakstos.

"Radio Naba" no festivāla teritorijas raidīs no piektdienas pēcpusdienas pulksten 17.00 līdz svētdienas pirmajām stundām, pieslēdzoties koncertiem, veidojot uz vietas koncertus un skaņu eksperimentālās darbnīcas, iesaistot festivāla viesus un dalībniekus interaktīvās spēlēs un konkursos.

Radio Naba personības
Radio Naba personības

Festivāla brīvdabas radio studijā norisināsies arī sarunas ar festivāla mūziķiem, māksliniekiem, aktivitāšu veidotājiem un festivāla organizatoriem. Savukārt blakus studijai darbosies ierakstu iegādes punkts, kur būs pieejami mūzikas grupu albumi un autogrāfu sesijās varēs sastapt pašus mūziķus.

Programmu veidos vairāk nekā 20 "Radio Naba" ētera instruktori – tiks pārstāvēti raidījumi "Mūzikas sirds", "Vārnu Laiks", "KŪL: Kultūras ūnijas laiks", "Subjektīvie mērījumi", "Vol", "Digitālās brokastis", "Kinetic", "Ej Apskrieties", "TOP 25",  kā arī būs iespējams dzirdēt visu trīs Nabarītu radošos kolektīvus.

Klātienē uz "Radio Naba" skatuves varēs baudīt tādu muzikālo apvienību uzstāšanos kā TKP, NSR, "Vultura", "Podruga", "Nova koma", "Baiba" un ŠŅK, plānotas arī tiešās pieslēgšanās "Lāča" un "Eža" skatuves koncertiem.

Tiešraides programmas aktualitātēm varēs sekot līdzi "Radio Naba" sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram", bet klausītāji, kas vēlēsies paziņot par īpaši spilgtiem un tiešraides vērtiem notikumiem, aicināti to darīt, pievienojot saviem ierakstiem #labadabalive #labadaba #festivalaradio.

Radio Naba personības
Radio Naba personības

"Dzīvajā ēterā" "Radio Naba" raidīs piektdien 17.00–3.00, sestdien 9.00–2.00, savukārt pārējā laikā atskaņos koncertierakstus no festivāla programmas. Festivāla tiešraidi varēs dzirdēt arī pasākuma norises vietā – festivāla teritorijā un telšu pilsētiņā.

Latvijas Radio 6 – LU "Radio Naba" ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. "Radio Naba" ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. "Naba" ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti