Panorāma

Izmeklē aviokatastrofu Irānā

Panorāma

Vēlas, lai A. Kaimiņš pamet arī partiju

Varēs atgūt komisijas maksu

Varēs atgūt komisijas maksu par internetā pirktajām 2018. gada Dziesmu svētku biļetēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Iedzīvotāji, kas 2018. gadā internetā iegādājās biļetes uz Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, varēs atgūt “Biļešu paradīzes” iekasēto komisijas maksu par interneta veikala lietošanu – 7,37 procentus no biļetes cenas. Tas izriet no izlīguma, par ko “Biļešu paradīze” vienojusies ar svētku rīkotāju – Latvijas Nacionālo kultūras centru.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs drīzumā informēs, kā pircējiem atgūt pārmaksāto naudu.

Rīkotāji 2018. gada rudenī vērsās tiesā pret “Biļešu paradīzi”, jo uzskatīja, ka svētku biļešu tirgotājs pārkāpis līguma noteikumus, iekasējot papildu maksu par biļešu pirkšanu internetā. Saskaņā ar izlīgumu “Biļešu paradīze” atmaksās svētku rīkotājiem 76,5 tūkstošus eiro, bet rīkotāji pārskaitīs “Biļešu paradīzei” iepriekš ieturētos 90,7 tūkstošus eiro par līguma ietvaros sniegtajiem pakalpojumiem.

“Biļešu paradīzes” valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis par izlīgumu ar Latvijas Nacionālo kultūras centru
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

“Biļešu paradīzes” valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis Latvijas Radio pastāstīja, ka izlīgums ir bijusi viņa iniciatīva, nevēloties turpināt tiesāšanos, taču uzņēmums joprojām uzskata, ka tam bija tiesības šādu papildmaksu iekasēt.

“Interneta veikala lietošanas maksas piemēro ikviens biļešu pārdevējs, jo biļešu pārdošanā ir neizbēgamas izmaksas – kaut vai banku komisijas vien. Līdz ar to nepiemērot nekādu maksu par biļešu pirkšanu [internetā] gluži vienkārši nav iespējams. Jautājums – kurš šo maksu sedz? Dažkārt to sedz arī pats rīkotājs, bet jebkurā gadījumā biļešu pircējs to samaksā. Vai tas ir redzams kā atsevišķi pievienota maksa, vai tas ir iekļauts biļetes cenā – jebkurā gadījumā šīs tirdzniecības izmaksas būs iekļautas,” uzsvēra Jānis Ķuzulis.

“Dziesmu svētku gadījumā bija prasība, viņuprāt, nepiemērot šādas maksas, tātad šajā gadījumā visas izmaksas sedz pats svētku rīkotājs.

Līdz ar to tas, vai interneta [veikala lietošanas] maksa būs redzama pircējam, lielā mērā būs atkarīga no organizatora. Ja organizators uzskatīs, ka šāda maksa nav piemērojama, tad tāda arī netiks piemērota.”

Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte par izlīgumu ar "Biļešu paradīzi"
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte Latvijas Radio norādīja, ka šis izlīgums pilnībā apmierina svētku rīkotāju prasības un tuvākajā laikā tiks sniegta informācija, kā pircējiem atgūt pārmaksāto naudu – 7,37 procentus no biļetes cenas:

"Attiecībā uz šiem 76,5 tūkstošiem eiro, kas mums tiks ieskaitīti, mēs sagatavosim kārtību, kādā jebkurš no pircējiem, kas iegādājās biļetes internetā, varētu šo naudu saņemt atpakaļ.”

Signe Pujāte arī informē, ka Nacionālais kultūras centrs paredzējis rīcības plānu situācijai, ja cilvēki šai naudai nepieteiksies:

“Tad sadarbībā ar fondu "ziedot.lv" mēs konkursa kārtībā šo naudu novirzītu labdarības mērķim un arī dziesmu un deju svētku labad. (..)

Tā ir mācība, kas jāņem vērā arī mums – nākamajos svētkos, sludinot konkursu uz [biļešu tirdzniecības] pakalpojumu, pievērst īpašu uzmanību tam, kā formulēt šo strīdus jautājumu, lai būtu nepārprotami spēles noteikumi.

Jo šoreiz jau strīds bija par interpretāciju."

Atgādinām, ka uzņēmumu “Biļešu paradīze” pērn iegādājās Igaunijas mediju koncerns “Ekspress Grupp” un mainījās arī uzņēmuma vadība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti