Skolēnu dziesmu svētku dalībnieku ēdināšanai tika paredzēti 1,35 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku ēdināšanai tika paredzēti 1,35 miljoni eiro, pastāstīja svētku rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva.

Svētku dalībnieku izmitināšana Rīgā izmaksāja 680 000 eiro. 145 000 eiro izmaksāja dalībnieku un norišu vietu drošības un kārtības nodrošināšana, satiksmes plūsmas regulēšana, pārvietojamo sanitāro mezglu īre un teritoriju uzkopšana. Par 40 000 eiro dalībniekiem tika nodrošināta svētku atribūtika.

Kopējais svētku budžets bija 5,4 miljoni eiro, no kuriem 4,2 miljonus eiro veidoja valsts piešķirtais finansējums. 397 758 eiro izdevās iegūt no svētku pasākumu biļešu pārdošanas. Pateicoties svētku atbalstītājiem, iegūti vēl 800 000 eiro, kas gūti tostarp preču un pakalpojumu veidā.

Kā ziņots, no 6.jūlija līdz 12.jūlijam Rīgā notika XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuros piedalījās 37 890 dalībnieki.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā nogādāti 156 svētku dalībnieki, no kuriem slimnīcā tika hospitalizēti desmit bērni.

Gandrīz puse jeb 71 dalībnieks slimnīcā nonāca saspringtākajās dienās - 11. un 12.jūlijā, kad notika dziesmu svētku gala koncerts un tā ģenerālmēģinājums, kā arī dziesmu un deju svētku gājiens. 11.jūlija vakarā Bērnu slimnīcā ieradās 46 pacienti, no kuriem seši tika hospitalizēti, tomēr visi jau nākamajā dienā tika izrakstīti no slimnīcas.

Kā atzīst slimnīcas mediķi, slimnīcā nogādātajiem pacientiem pārsvarā konstatēta dehidratācija un trauksmes stāvoklis. Medicīniskas indikācijas, lai saņemtu palīdzību, bija salīdzinoši nelielai pacientu daļai, un vairumā gadījumu no 11.jūlija vakarā ievestajiem pacientiem konstatēts trauksmes stāvoklis, kas neprasīja atrašanos stacionārā. Tomēr, ņemot vērā, ka daudzi bērni ieradušies no reģioniem un viņiem nebija iespējas atgūties mājas apstākļos, tika pieņemts lēmums viņus nogādāt slimnīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti