Lielākais pieprasījums - pēc biļetēm uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Biļetes var iegādāt 42 „Biļešu paradīzes” kasēs, sākusies biļešu pārdošana arī internetā. Cilvēku interese par šīs vasaras lielāko kultūras pasākumu ir iespaidīga - pirmie biļešu tīkotāji rindās sākuši stāvēt jau naktī.

Pusvienpadsmitos no rīta pie Nacionālā teātra Rīgā piesaulītē rindā stāv apmēram 60 cilvēku, kas ir mazāk nekā citās centra kasēs - pie Operas un Dailes teātra jau stāvētāju skaits krietni pārsniedz simtu. Daži atnākuši ar segām, krēsliem un termosiem un rindā stāv vairākas stundas.

Noskaņojums ir priecīgs - daudzi jau paguvuši viens ar otru iepazīties, apspriežas, uz kuriem koncertiem pirkt biļetes un pa telefonu pieņem pasūtījumus no radiem un draugiem. Pirmā rindā ir Benita - viņa biezā kažokā un ar divām šallēm sēž saliekamajā krēslā tieši pie teātra durvīm:

„Es šeit atrodos no pulksten trijiem naktī. Man iebrauc abas meitas ar vīriem un mazmeitām, man biļetes noteikti vajag. Pirkšu visas astoņas biļetes gan uz Dziesmu, gan Deju svētkiem.”

Rindā stāvošie lielākoties grib tikt pie biļetēm uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu Mežaparkā un deju lielkoncertiem. Apņēmušies pirkt maksimāli atļautās astoņas biļetes uz katru pasākumu.

Juris un Arturs rindā stāv no astoņiem rītā un izveidojuši gaidītāju sarakstu: „Jā, te bija „bardaks’, nezināja, kurš kuram stāv priekšā, kurš aizgājis pēc tējas, pēc kafijas, uztaisījām te kārtību, aizmugurējie gan dusmojas, laikam nervozē , ka nedabūs biļetes.”

Biļešu pārdošana gan sākas ar aizķeršanos, jo datorsistēma īsti negrib strādāt. Acīmredzot pārāk liels pieprasījums, spriež rindā stāvošie. Tomēr pēc dažām minūtēm pirmie laimīgie jau atstāj teātri ar biļetēm rokās.

Diemžēl, Latvijas Radio pienāk ziņas arī no citām „Biļešu paradīzes” kasēm, ka bez tehniskām problēmām neiztiek arī šogad un daudzviet biļešu iegāde ir apgrūtināta.

Pirmajā pusstundā "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās nopirktas 3665 biļetes uz visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem, savukārt telefoniski rezervēti 3000 biļešu un milzīgā pieprasījuma dēļ telefona līnija ir ļoti noslogota, aģentūrai LETA pastāstīja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Pirmajā pusstundā "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās nopirktas 1728 biļetes uz noslēguma koncertu, 1402 biļetes uz deju lieluzveduma koncertiem, 157 biļetes uz noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu, 149 biļetes uz deju lieluzveduma ģenerālmēģinājumu u.c.

"Pieprasījums ir milzīgs, tāpēc arī telefona līnija ir ļoti noslogota. Aicinām cilvēkus būt pacietīgiem, izprotošiem un pēc brīža atkārtoti zvanīt uz biļešu rezervācijas tālruni 67371000," uzsvēra Vasiļjeva.

Lielākās rindas izveidojušās biļešu tirdzniecības vietās Kongresu namā, Latvijas Nacionālajā operā, Dailes teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti