Latviešu Dziesmu svētku Kanādā rīkotāji: Vēl dzīvojam uz pērnā gada svētku viļņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latviešu Dziesmu un deju svētkos Kanādā vēl jūtama pagājušā gada svētku, kas notika Latvijā, enerģija, intervijā Latvijas Radio raidījumā “ Globālais pastāstīja” pastāstīja XV Latviešu Dziesmu svētku Kanādā Rīcības komitejas pārstāve Laura Adlers.

“Domāju, ka visi vēl dzīvo uz tā viļņa no Latvijas Dziesmu svētkiem. Visi atsāka koru mēģinājumus tieši pēc Latvijas Dziesmu svētkiem, gatavojoties mūsu svētkiem. (..) Visi tik sajūsmināti un tāda enerģija ir mūsu sabiedrībā pašlaik,” sacīja Adlers.

Viņa arī pastāstīja, ka viesnīca, kurā apmetušies daudzi svētku dalībnieki, ir pilna ar latviešiem, arī Toronto pilsētas ielās šajās dienās netrūkst latviešu.

Savukārt Otavas/Monreālas apvienotā kora diriģents Ēriks Jerumanis atklāja, ka kora mēģinājumi nav vienkārši organizējami. Reizi nedēļā kora dalībnieki satiekas tajā pilsētā, kur dzīvo, bet kopā koris sanāk reizi mēnesī.

Taču koristi to dara ar prieku, jo dziedāt ir vajadzība latviešiem. “Mēs visi esam uzauguši dziedošās ģimenēs un sabiedrībā. Līdz ar to mēs gribam to turpināt un dot saviem bērniem un arī paši savam priekam,” pastāstīja diriģents.

Otavas un Monreālas koristi pērn piedalījās arī dziesmu svētkos Latvijā: “Tas bija patiešām gandarījums. Tas bija vienreizīgi.”

XV Latviešu Dziesmu un deju svētku Kanādā programma atrodama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti