Panorāma

Ukrainā zina un novērtē Latvijas atbalstu

Panorāma

Panorāma

Pēc Dziesmu svētkiem palicis prieks, mīlestība un kopības sajūta

Dziesmu un deju svētku apmeklētāji: Palicis prieks, mīlestība un kopības sajūta

Kad pēdējie koncerti izskanējuši un izdancoti, paliek atmiņas, sajūtas un pieredzētais. Kādam jau sāk svētku pietrūkt, kādam vēl sirdi silda dziesmu un deju svētku dotā mīlestība un kopības sajūta. Kas palicis sirdī pēc svētkiem? Ar savām sajūtām dalījās Latvijas Televīzijas uzrunātie ļaudis.

Alīna: "Godīgi sakot, es tajos nepiedalījos un es nevarēju ļoti sekot līdzi, bet ir tāda nedaudz tukšuma sajūta, tā kā vienmēr visur kaut kādi pasākumi bija arī šeit Vērmanes dārzā sakarā ar Dziesmu svētkiem un tagad tāda sajūta, ka visi mājās saskrējuši un pazuduši."

Anda: "Man patika visa atmosfēra, ka Rīgā tautas tērpi, ka dzied, i tur dzied, i tur dzied un dejo un cilvēki pacilāti. Var just, ka tauta dzīvo līdzi visam tam."

Mārtiņš: "Fantastiski. Vienreizējs piedzīvojums manā dzīvē. Man bija tas jādara. Es daudz koros esmu dziedājis un Amerikas, Toronto Dziesmu svētkos, bet pirmo reizi Rīgā. Vienkārši tā kopībaka es ar saviem brāļiem un māsām tur stāvēju. Tā mana ģimene ir. Vienkārši plaša, plaša sajūta ir. Mīlestība. Vienkārši jauki bija. Brīnišķīga sajūta, brīnišķīga sajūta."

Raitis: "Man ļoti patīk, kā šobrīd tas viss… tās pašas kokles, visu instrumentu spēle ir tāda, kāda tā bija pirms 150 gadiem."

Ilona: "Kas mums ir latviešiem? Tā dziesma! Kā tas ir iespējams, ka tik milzīgs cilvēku skaits klausa diriģenta mazākai rokas kustībai? Vienreizēji!".

Edgars: "Ziniet, tīri personīgi, tas subjektīvi, bet man [koru lielkoncerts] "Tīrums. Dziesmas ceļš" patika labāk nekā noslēguma koncerts, pasākums. (..) Tāpēc, ka tas man likās kā jauns formāts, no režijas, no scenogrāfijas viedokļa, nu, es saku, tā man personīgā sajūta."

Andris: "Laikam žēl, ka tas viss beidzās. Nu, vienmēr ir žēl, kad kaut kas labs un smuks ir beidzies. Mēs to sākumu it kā nejūtam, un tās beigas mēs vienmēr pārdzīvojam krietni vairāk nekā to sākumu."

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandināja no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Svētkus organizē LNKC, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti