Šonedēļ Dizaina pastaigā aktualizēs diskusiju par risinājumiem dzīvei pandēmijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Piektdien, 1. oktobrī, otro gadu pēc kārtas Rīgā norisināsies Dizaina pastaiga. Kā sola organizatori, tas būs “pirmais tik liela mēroga dizaina nozares pasākums, kas daudzpusīgā un praktiskā veidā veltīts pandēmijas tēmai un tās radīto izaicinājumu risināšanai.” Pasākuma piecos pieturpunktos vienas dienas garumā tā dalībniekiem būs iespēja diskutēt ar nozares ekspertiem, uzzināt praktiskus piemērus un priekšlikumus, kā publiskas vietas padarīt epidemioloģiski drošas, izmantojot dizaina metodes.

“Dizaina pastaigas: Laikmeta izaicinājumi” programmā būs iespēja apmeklēt divas eksperimentālas darbnīcas un kopā piecus pieturpunktus, kuros speciālisti dalīsies savā pieredzē par publiskās vides pielāgošanu pandēmijas laika noteikumiem. Pasākumos tiks skartas tādas tēmas, kā izglītība, publiskā telpa, pilsētvides plānošana, droša darba vide u.c.

Programmā:

  • Eksperimentālā dizaina darbnīca “Drošas publiskās telpas vadlīnijas Covid-19 laikā”, Raiņa un Aspazijas māja,
  • Dizaina pastaiga “Rainis un Aspazija: sapnis vs. realitāte”, Raiņa un Aspazijas māja,
  • Seminārs “Mācību procesa dizains Covid pasaulē”, “Lielvārds” Kompetences centrs,
  • Seminārs “Cilvēkcentrisks ofiss”, interjera salons “Krassky”,
  • Lekcija un diskusija “Pilsētvides plānošanas paradigmas maiņa saistībā ar Covid”, “ALPS” ainavu darbnīca,
  • Eksperimentālā dizaina darbnīca “Noteiktība nenoteiktībā”, dizaina birojs “H2E”

Papildu jau ierastajiem Dizaina pastaigas formātiem – semināriem, ekskursijām, diskusijām, šogad tiem pievienojas jaunums – praktiskās darbnīcas, kuru uzdevums būs eksperimentu veidā radīt universāli izmantojamus risinājumus. Uzsvars tiks likts uz to, kā organizācijai būt gatavai ātri reaģēt mainīgajā epidemioloģiskajā situācijā, lai pilnvērtīgi turpināt savu darbību.  Kā apmeklētājiem un klientiem radīt pārliecību par drošu vidi, kā veidot telpas iekārtojumu, kādus materiālus un tehnoloģiskos risinājumus izvēlēties.

“Dizains šajos nenoteiktības apstākļos var radīt zināmu noteiktību. Dizains ir tas, kas var piedāvā dažādas metodes un scenārijus šķietami neatbildamiem jautājumiem. Šogad Dizaina pastaigas dalībnieki, atverot savu telpu durvis, dalīsies savā pieredzē, atziņās, meklējumos vai metodēs, kas ļāvušas nonākt pie sabiedrībai labvēlīgiem risinājumiem,” skaidro Dizaina pastaigas organizatore, “H2E” vadošā dizainere Ingūna Elere.

Dizaina pastaigu organizē “SEGD Riga Chapter” un dizaina birojs “H2E”. Projekts īstenots Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā “KultūrElpa”, ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīga domes atbalstu.

Pasākums paredzēts personām, kas ir vakcinētas pret Covid-19 vai to pārslimojušas. Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejupielādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti