Rīta Panorāma

Pasaulē samazinās ogļu izmantošanu enerģētikā

Rīta Panorāma

Austrālijā krokodili vairojas piepilsētā

"Chanel" jaunos klasiskos tērpus parāda Dubaijā

Režisora Žana Kokto 60. gadu filmas iedvesmojušas «Chanel» jauno kolekciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Slavenais Francijas luksusa modes nams "Chanel" jauno tērpu skati sarīkoja Apvienoto Arābu Emirātos, Dubaijā. Kolekciju iedvesmoja franču kinorežisora Žana Kokto pagājušā gadsimta 60. gados radītās melnbaltās filmas.

Modes apskatnieki norāda, ka skati var uzskatīt par atgriešanos pie modes nama saknēm, jo režisoram un vizuālajam māksliniekam Žanam Kokto bija cieša draudzība ar zīmola dibinātāju Gabrielu "Koko" Šaneli.

Klasiski melni svārki, tai skaitā ar dziļu šķēlumu, ko papildināja baltas blūzes un melnas žaketes, mijās ar brīvāka stila tērpiem, kuros izmantoti ģeometriski raksti. Neizpalika atsauces uz jūrnieku formām, modeļu uznāciens baltā, kā arī brīvi krītošs arābu stila apģērbs. Tomēr ieslīgt pagātnē modes gardēžiem neļāva modernā laikmeta akcenti – auduma apdrukas, tērpi no ādas, pērlītes un bārkstis, minisvārki un izaicinošas tīkliņzeķes.

Dubaija ir viens no pasaules globālajiem iepirkšanās centriem, tāpēc daudzveidīgi bija arī pasākuma apmeklētāji. Tomēr varēja just, ka tos vieno mīlestība uz slaveno zīmolu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti