Izraudzīts jaunā Daugavpils Stropu mežaparka estrādes projekts

Metu konkursā izraudzīts projekts, kas kļūs par pamatu Stropu mežaparka estrādes pārbūvei.

Metu konkursā izraudzīts projekts, kas kļūs par pamatu Stropu mežaparka estrādes pārbūvei
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Stropu estrāde ir kultūrvēsturiski nozīmīga Daugavpils vieta. Tajā notiek lieli folkloras pasākumi, dziesmu un deju svētki un teatrāli uzvedumi. 1940. gadā Daugavpilī Stropu estrādē notika Latgales dziesmu svētki, kas ar 8000 dalībnieku un 50 000 klausītāju no visas Latvijas bija pēdējie Latvijas brīvvalsts dziesmu svētki.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības rīkotais metu konkurss "Brīvdabas estrāde Stropu Mežaparks" noslēdzies. Uzvarējušā darba autori piedāvā veidot estrādi ar liektu, neregulāras formas jumtu, kuru balstītu divas kūļveida kolonnu grupas.

Tādējādi estrādes arhitektūra varētu kļūt par īpašu Daugavpils vizītkarti, kurai nav plašākā apkārtnē līdzīgu. 

Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa norādīja, ka dalībai estrādes metu konkursā bija pieteikušies trīs pretendenti: "Konkursā uzvarēja SIA "DR arhitekti", SIA "Millenium Architecture", Dāvida Rubina, Viestura Baloža, Maijas Ezergailes un Ingurda Lazdiņa kopīgi veidotais projekts. Rezultātā mēs varētu ieraudzīt jaunu Stropu mežaparka estrādi jaunā veidolā ar labiekārtotu teritoriju un pavisam citā dizainā, varbūt ne tādā, kādā esam to pieraduši redzēt. Tas varētu maksāt aptuveni trīs miljonus eiro, bet priekšā vēl ir projektēšana, tehniskā projekta izstrāde, un tad jau tālāk, izejot no tehniskā projekta risinājumiem, būs skaidrs, kādu summu vajag būvdarbiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti