Tomātu salāti ar pasiona mērci. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijā sācies jauns kulinārijas raidījums “Divi šefi”. Šefpavārs Juris Latišenoks katru nedēļu dosies pie kāda Latvijas jaunuzņēmuma (jeb “start-up”) vadītāja un kopā ar viņu gatavos ielas ēdienu (jeb “street-food”). Pirmais viesis būs nu jau zināmu atpazīstamību un cieņu gan Latvijā, gan pasaulē izpelnījies jaunuzņēmums "Gamechanger Audio" un viņu šefs Iļja Krūmiņš. Viņi kopā gatavo tomātu salātus ar pasiona mērci. Mēs piedāvājam šo recepti. 

Sastāvdaļas (8 porcijām):

  • 200 g dzelteno tomātu
  • 200 g tomātu “Vērša sirdis”
  • 200 g plūmju tomātu
  • 200 g divu krāsu ķiršu tomātiņu
  • 200 g kumato tomātu
  • munga pupiņas
  • 2-3 burkāni
  • salātlapas
  • 50 ml pasiona (marakujas) augļa sulas
  • 200 ml olīveļļas
  • 20 g medus
  • sāls

Pagatavošana:

  1. Tomātus sagriež mazākos gabalos.
  2. Visu pārlej ar mērci: caur sietiņu izberztu pasiona sulu sajauc ar medu. Tad iekuļ eļļu un pievieno sāli pēc garšas.
  3. Salātus pēc vēlēšanās var papildināt arī ar ripiņās piegrieztu burkānu, munga pupiņām, saplūkātām salātlapām.

11. septembrī šefpavārs Juris Latišenoks ciemosies pie zīmola “Be With” radītājas, jaunuzņēmumu vidē pazīstamās Annas Andersones. Pārējo epizožu laikā Juris viesosies arī pie Andra Hermaņa no uzņēmuma “Blind Art”, Lienes Rogas no “Babbit”, Raimonda Zadvornova no “Kalve Coffee”, Jāņa Oliņa no “Cast Print”, Montas Vecozolas no “Street Food Latvia” un Jāņa Ķuzes no “SPH Engineering”.

Jaunais raidījums “Divi šefi” – no 4. septembra trešdienās plkst. 20.00 LTV1 un “Replay.lv”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti