Tomātu, gurķu un avokado salsa būs lieliska piedeva gaļai vai garšīgi salāti paši par sevi. Ja sastāvdaļas kapās smalkāk, tad sanāks salsa jeb mērce, ko var uzlikt arī uz gaļas gabala, ja griezīs lielākus gabaliņus – izdosies salāti. Jāņem vērā, ka tie jāgatavo ne ātrāk kā stundu pirms ēšanas, un salsa jāēd svaiga, to neiesaka uzglabāt ledusskapī.
Nepieciešams:
- gurķi
- tomāti
- avokado
- kinza
- pētersīļi
- dilles
- lociņi
- laims
- zaļie čili pipari (var pievienot arī sarkanos)
- olīveļļa
- garšvielas pēc izvēles (piemēram, sāls un pipari)
Pagatavošana
Vispirms jānomizo gurķi un tomāti. Tomātus mizo pēc šādas metodes: iegriež mizā krustiņu no vienas puses līdz otrai, ieliek to verdošā ūdenī uz 10 sekundēm, izvelk ārā un uzreiz ieliek aukstā ūdenī. Tad tomātu nomizot ir viegli un ātri. Nomizotie gurķi un tomāti jāsagriež nelielos kubiņos.
Tad uz pusēm jāpārgriež avokado, jāizņem kauliņš, arī avokado jāsagriež kubiņos. Mazos kubiņos jāsakapā arī čili.
Sakapā visus zaļumus, samaisa visas sastāvdaļas kopā un pārlej ar olīveļļu. Veselu laimu apgrauzdē uz sausas pannas vai grila, lai izplatās kārdinoša smarža, tā sulu pievieno salātiem.