Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Vai Tev kabaci nevajag?

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Zero waste

Nogaršo ar Pieci. Pilna mute jūras velšu

Sulīgas cūkgaļas ribiņas ar cidonijām, āboliem un alu. Iesaka pavārs

Ribiņas ir labākais cūkgaļas gabals, jo tajā ir viss – treknums, liesums, sulīgums. Ņemot vērā, ka nupat sākusies cidoniju un ābolu sezona, ir īstais laiks, lai ribiņas pagatavotu tieši ar šīm rudens veltēm – ar savu recepti un ieteikumiem Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis. 

"Tā ribiņa, kas ir ar taukiem, ādu, liesumu, ir labākais gabals no cūkgaļas, jo tur ir viss – gan treknums, gan liesums, gan sulīgums, gan apgrauzdētā āda," uzsvēra Purmalis, aicinot nebaidīties un izmēģināt pagatavot cūkgaļas ribiņas pašu spēkiem. 

Nepieciešams:

  • Cūkgaļas ribiņas (sagrieztas pa vienai vai divām);

  • sīpoli;

  • cidonijas;

  • skābie āboli;

  • alus.

Pagatavošana:

Cūkgaļas ribiņas apcep karstās liesmās uz grila restēm, līdz tās no visām pusēm kļūst tumši brūnas. To pašu var izdarīt arī uz ļoti sakarsētas pannas. Lielā katlā apcep sagrieztus sīpolus, cidonijas un skābos ābolus, pievieno cūkgaļas ribiņas un alu. Masu uzvāra un sautē apmēram stundu. Kad ribiņas gatavas, tās no biezās rudens augļu mērces izņem ārā un vēlreiz apgrauzdē, lai to āda kļūtu kraukšķīga, tad pasniedz ēšanai. 

Piecas garšas

 Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti