Speltas kviešu grūbas ar zilo sieru un gailenēm «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Salīdzinoši ātri pagatavojamās speltas kviešu grūbas apvienojumā ar zilo sieru un gailenēm būs piemērotas gan smalkākām viesībām, gan jaukai ikdienas maltītei. Pagatavo grūbas pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūtas Beirotes receptes!

Rūta Beirote darba dzīvi dala starp biroju Rīgā un zemnieku saimniecību “Zutiņi”, kas atrodas dzimtas mājās “Lejnieki” Krimuldas pagastā. “Zutiņi” ir ģimenes saimniecība, kurā audzē dažādus kultūraugus – sākot ar graudaugiem un pupām, beidzot ar tomātiem un ziediem. Rūta ir dvīņu Rainas un Regnāra mamma, abi ar vīru Raivi bieži vien ikdienas gaitās dodas katrs uz sava dzelzs rumaka jeb motocikla.

Rūta Beirote

Speltas kviešu grūbas ar zilo sieru un gailenēm

Nepieciešams

(~ 4 personām)

  • 1 liels sīpols
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 2 saujas gaileņu
  • 200 g zilā siera
  • ~300 g speltas kviešu grūbu
  • 250 g saldā krējuma
  • 300 g buljona
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Apcep sagrieztus sīpolus, ķiplokus un gailenes. Speltas grūbas noskalo, nosusina un pievieno apceptajiem sīpoliem un sēnēm. Apmaisa, pielej buljonu un atstāj sautēties. Kad grūbas sasūkušas visu buljonu, pagaršo. Ja vēl stingras, pielej vēl buljonu vai ūdeni. Pielej saldo krējumu, apmaisa, pievieno sāli un piparus. Pašās beigās pieliek drupinātu zilo sieru, apmaisa un pasniedz.

Ņem vērā! Speltas kviešu grūbas ir saldākas par miežu grūbām, tās arī ātrāk ir gatavas – apmēram 20 minūšu laikā. Turklāt grūbas nav visu laiku jāmaisa. Var noņemt no uguns, uzlikt vāciņu un ļaut uzbriest. Pēc tam var likt atpakaļ uz uguns un turpināt gatavot.

Speltas kviešu grūbas ar zilo sieru un gailenēm «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt