Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 1. raidījums

Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 2. raidījums

Īstās latvju saimnieces 7. 1. raidījums

Smiltsērkšķu un baltās šokolādes musa kārtojums «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas zelts – smiltsērkšķis – īpašu garšu veido kopā ar baltās šokolādes saldumu un kafijas rūgto toni. Neizsakāmi sezonāli. Tā ir mīlestības garša, kur kumoss pēc kumosa pazūd. Un noformējums ir liela brīnumatslēga. Savu īpašo deserta recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Elīna Cēsniece.

Visas saimnieču receptes no šīs un iepriekšējām sezonām meklē šeit.

Elīna ir "Īsto latvju saimnieču" vēsturē jaunākā dalībniece – viņai ir tikai 27 gadi. Smiltsērkšķu dārzā "Zelt" Zemgalē viņa saimnieko kopā ar dzīvesbiedru Eduardu un mazo meitiņu Olīviju. Saimniecībai piešķirta vides kvalitātes zīme "Zaļais sertifikāts", kas apliecina – te tiek saimniekots, saudzējot apkārtējo vidi, saglabājot ainavas un bioloģisko daudzveidību, kā arī ievērojot vietējās tradīcijas.

Nepieciešams: 

Recepte septiņām personām

  • 100 mililitri piena;
  • 200 grami baltās šokolādes pārslu;
  • 4 plāksnītes jeb 8 grami želatīna;
  • 80 mililitri smiltsērkšķu sulas;
  • 250 mililitri saldā krējuma;
  • ceturtdaļa citrona.

Sāļā kafijas karamele

Nepieciešams:

  • 100 grami cukura;
  • 50 mililitri saldā krējuma;
  • 50 mililitri stipras kafijas (espresso);
  • 2 šķipsniņas jūras sāls;
  • 1 ēdamkarote sviesta.

Pagatavošana:

Uzkarsē pienu, pārlej to baltās šokolādes pārslām un visu sablendē. Masai pievieno uzbriedinātas želatīna plāksnītes un smiltsērkšķu sulu. Rūpīgi sablendē. Maigi oranžo masu samaisa ar uzputotu saldo krējumu. Piespiež citrona sulu un vēlreiz samaisa.

Cukuru karsē, kamēr tas sāk karamelizēties. Pievieno uzsildītu saldo krējumu un karstu kafiju. Intensīvi samaisa. Pieber sāli un ieputo sviestu.

Baltās šokolādes trauciņos veido kārtojumu, pamatā liekot smiltsērkšķu-baltās šokolādes musu, pa vidu kārto šokolādes biskvīta drumstalas, pārlej sāļās kafijas karameli un liek vēl vienu kārtu musa. Vismaz stundu atstāj vēsā vietā. Pirms pasniegšanas dekorē ar šokolādes biskvīta drumstalām un apzeltītu smiltsērkšķu zariņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti