Labie darbi virtuvē

"Labie darbi virtuvē". Saruna ar Māri Jonovu no "Pilsēta cilvēkiem"

Labie darbi virtuvē

Labie darbi virtuvē

"Labie darbi virtuvē". Saruna ar biedrības "Ū vitamīns" vēstnesi Sandi Dejus

Sezonas salāti ar jaunajiem kartupeļiem, dillēm un kūpinātu vistu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ap Jāņiem parasti galdā tiek celti pirmie jaunie kartupeļi, arī dilles šajā laikā aug griezdamās. Atliek sarūpēt kūpinātu vistu un pamatsastāvdaļas sātīgiem salātiem ir sagādatas. Gatavo kūpinātas vistas un jauno kartupeļu salātus pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” septītajā sērijā!

Nepieciešams:

•    500 g jauno kartupeļu,
•    500 g kūpinātas vistas,
•    2 lielas buntes diļļu,
•    10 olas,
•    500 g sarkano sīpolu,
•    200 ml upeņu sulas,
•    200 ml ūdens,
•    1 ēdamkarote Dižonas sinepju,
•    2–3 daiviņas ķiploku,
•    100 ml sarkanvīna etiķa,
•    2–3 ēdamkarotes baltā cukura,
•    1 tējkarote koriandra sēklu,
•    300 ml neitrālas augu eļļas,
•    1 iepakojums ledus.

Pagatavošana:

1.    Nogriež dillēm lielos kātus un sagriež tās smalkāk. Liek dilles blenderī un pievieno eļļu. Blendē 3–4 minūtes. Pa to laiku sagatavo bļodu ar ledu, uz kura novieto citu bļodu ar sietu. Kad dilles sablendētas, tās lej sietā un atstāj bļodu ledusskapī eļļai notecēt.
2.    Katliņā lej etiķi, upeņu sulu un ūdeni, pievieno koriandra sēklas un cukuru. Liek vārīties marinādi. Pa to laiku nomizo un sagriež sīpolus. Kad marināde uzvārīta, to pagaršo un lej caur sietu uz sīpoliem. Pārklāj sīpolus ar foliju un ļauj ievilkties vismaz stundu.
3.    Sagriež jaunos kartupeļus un vāra, līdz tie gatavi, nokāš un atstāj katliņā bez vāka, lai iztvaiko liekais mitrums un atdziest. Kamēr kartupeļi vārās, attīra vistu no kauliem un sagriež vai saplucina smalkāk.
4.    Pagatavo majonēzi no diļļu eļļas. Ņem 2–3 veselas olas, pievieno sinepes, kapātus ķiplokus un sāli. Kuļot pamazām pievieno diļļu eļļu. Beigās pievieno etiķi un pielabo garšu. Parasti lieto vienu olu uz 100 ml eļļas.
5.    Atlikušās olas novāra pēc gaumes – mīksti vārītas 8–9 minūtes, cieti vārītas 11 minūtes.
6.    Liek bļodā kartupeļus, kūpinātu vistu, nospiež sīpoliem marinādi un pievieno bļodai. Pievieno sagrieztas olas un diļļu majonēzi. Iejauc salātus, pielabo garšu ar sāli un pipariem un pasniedz.

 

Latvijas Televīzijas raidījums "Labie darbi virtuvē" astoņās sērijās šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvās garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļināsies pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti