Selerijas saknes biezenis ar ceptu panīru – «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

LTV raidījumā “Īstās Latvijas saimnieces” dalībniece Keta Carjova rāda, kā krievi svētkus svin arī mūsdienīgi, un cienā ar selerijas saknes biezeni ar ceptu panīru, veģetāro boršču ar kazas siera pīrāgu un cepeškrāsnī ceptiem āboliem.

Keta Carjova – krieviete

Keta savām konkurentēm sagādāja ne mazums papildu darba, jo viņa ir veģetāriete. Ketai pieder interesanta tējnīca pašā Rīgas sirdī, un viņa iestājas par to, ka jāēd veselīgi un jādod priekšroka ekoloģiski audzētiem produktiem, pēc kuriem vērts braukt pat vairāk nekā 100 kilometrus.

Viņas vakars būs īsts pārsteigums pārējām viešņām, jo Keta apņēmās parādīt, ka krievi svētkus prot svinēt arī mūsdienīgi. Un vēl – šī būs pirmā un vienīgā maltīte bez gaļas.

Selerijas saknes biezenis ar ceptu panīru

Sastāvdaļas

  • 2 selerijas saknes
  • ½ ēdamk. Himalaju sāls
  • 5 ēdamk. gī sviesta
  • Panīrs jeb svaigais saldpiena siers
  • Ķirbis
  • Rutks
  • Kālis
  • Kaņepju eļļa
  • Medus
  • Ābolu etiķis
  • Kaņepju sēklu kodoliņi
  • Brūklenes savā sulā

Pagatavošana

Seleriju saknes nomizo, sasmalcina un 10-15 minūtes notur verdošā ūdenī. Pievieno Himalaju sāli un gī jeb dzidrināto sviestu un sablendē.

Pasniedz ar maigi apceptu panīru (svaigu saldpiena sieru) un salātiem, kas pagatavoti no rīvēta ķirbja, rutka, kāļa, kaņepju eļļas, Himalaju sāls, medus, ābolu etiķa un kaņepju sēklu kodoliņiem. Pirms pasniegšanas rotā ar brūklenēm bez cukura savā sulā.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas  un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti