Veģetārais borščs ar kazas siera pīrāgu – «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

LTV raidījumā “Īstās Latvijas saimnieces” dalībniece Keta Carjova rāda, kā krievi svētkus svin arī mūsdienīgi, un cienā ar selerijas saknes biezeni ar ceptu panīru, veģetāro boršču ar kazas siera pīrāgu un cepeškrāsnī ceptiem āboliem.

Keta Carjova – krieviete

Keta savām konkurentēm sagādāja ne mazums papildu darba, jo viņa ir veģetāriete. Ketai pieder interesanta tējnīca pašā Rīgas sirdī, un viņa iestājas par to, ka jāēd veselīgi un jādod priekšroka ekoloģiski audzētiem produktiem, pēc kuriem vērts braukt pat vairāk nekā 100 kilometrus.

Viņas vakars būs īsts pārsteigums pārējām viešņām, jo Keta apņēmās parādīt, ka krievi svētkus prot svinēt arī mūsdienīgi. Un vēl – šī būs pirmā un vienīgā maltīte bez gaļas.

Veģetārais borščs ar kazas siera pīrāgu

Sastāvdaļas

  • Rozmarīna zariņš
  • Smaržīgie pipari
  • Puravs
  • Pētersīļa sakne
  • Lauru vai karija lapas
  • Himalaju sāls
  • Kanēļa standziņa (neliela)
  • Gī sviests
  • 4 sīpoli (sarkanie vai saldie)
  • Ingvera sakne
  • Ķimenes
  • Fenheļa sēklas
  • Melnie pipari
  • Koriandrs
  • 4 tvaicētas bietes
  • 2 kāļi
  • Skābēti kāposti
  • Svaigi kāposti
  • Zaļumi
  • Skābais krējums

Pagatavošana

Vāra dārzeņu buljonu, vienā litrā ūdens liekot rozmarīna zariņu, smaržīgos piparus, puravu, pētersīļa sakni, lauru vai karija lapas, Himalaju sāli un nelielu standziņu kanēļa.

Paralēli uz lēnas uguns gī jeb dzidrinātā sviestā karamelizē sīpolus. Kad tie kļūst zeltaini brūni, pievieno sasmalcinātu ingvera sakni, ķimenes, fenheļa sēklas, melnos piparus, sāli un koriandru.

No dārzeņu buljona izņem garšvielas un pievieno karamelizētos sīpolus, kā arī sagrieztas tvaicētas bietes, kāļus, nedaudz skābētus un svaigus kāpostus. Vāra uz nelielas uguns 20 minūtes.

Pirms pasniegšanas ļauj zupai atpūsties. Pasniedz ar kapātiem zaļumiem (pētersīļiem un koriandru), skābo krējumu un kazas siera pīrāgu.

Kazas siera pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla
  • 2 olas
  • 200g mīkstā kazas siera
  • 150 ml saldā krējuma
  • Sīpoli

Pagatavošana

Smilšu mīklu (kviešu miltu vietā izmantot griķu un rudzu miltus) plānā kārtā izklāj uz cepamformas, sadur ar dakšu un cep 15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos. Lai mīkla neceltos, pa virsu var uzklāt cepampapīru un sloga vietā izmantot pelēkos zirņus.

Uzputo olas, pamazām pievienojot kazas sieru un saldo krējumu. Kad mīkla ir gatava, noņem slogu, izklāj karamelizētus sīpolus un pārlej kazas siera pildījumu. Cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes 130 grādos.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas  un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti